benelux dakkapellen tilburg logo120

De voordelen van een extra draaikiepraam voor uw dakkapel

Ontdek de kracht van een extra draaikiepramen voor uw dakkapel

Als specialisten in de dakkapel-industrie begrijpen we bij Benelux Dakkapellen hoe belangrijk het is om thuis optimale licht- en luchttoevoer te hebben. In dit artikel onthullen we de geweldige voordelen van het toevoegen van een extra draaikiep-raam aan uw dakkapel. Laten we eens dieper graven waarom dit een slimme zet zou kunnen zijn.

Verhoogde ventilatie en verlichting

Met een extra draaikiep-raam kunt u genieten van een betere ventilatie en natuurlijke verlichting. Het is een geweldige manier om frisse lucht in uw huis te laten stromen en tegelijkertijd daglicht te maximaliseren. Maar het verhaal eindigt hier niet. Wist je dat het hebben van extra daglicht in je woonruimte bijdraagt tot een betere gemoedstoestand? Dat is juist! En als het gaat om ventilatie, helpt een goed geventileerde ruimte niet alleen om de luchtkwaliteit te verbeteren, maar vermindert het ook vocht- en schimmelproblemen.

Onderhoudsgemak

Een draaikiep-raam staat bekend om zijn gebruiksgemak. Met een eenvoudige draai kunt u de bovenkant van het raam openen voor veilige ventilatie, of op kiepstand zetten om het volledig te openen voor maximale luchttoevoer. En laten we niet vergeten hoe gemakkelijk ze te reinigen zijn. Wil je meer weten over hoe je ze netjes houdt? Kijk eens naar onze gids voor het onderhouden van je dakkapel in Vught.

Eender welk weersprobleem aanpakken

Met draaikiep-ramen kun je genieten van verse buitenlucht, zelfs als het regent. Dankzij hun unieke ontwerp, kunt u de ramen op kiepstand zetten en nog steeds de regen buiten houden, terwijl u de koele, vochtige lucht binnen laat. Handig, toch?

Personaliseerbare raamideeën

Met Benelux Dakkapellen, kunt u het uiterlijk van uw ramen aanpassen om ze naadloos in uw bestaande woningontwerp te laten integreren. Van de keuze uit diverse wit- of grijstinten voor de gevelbekleding tot het beslissen of u horren wilt hebben voor uw draaikiep-raam, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Bekijk deze voorstellen voor dakkapellen in Gilze voor inspiratie.

Je vraagt je misschien af wat een extra draaikiep-raam zou kosten. In juli 2023 was de prijsindicatie van een dakkapel van het Type C en een breedte van 450 cm, inclusief een extra draaikiep-raam, €5099,84. Maar dat is niet in steen gehouwen. Werkelijke prijzen kunnen variëren, en we raden je aan om een offerte aan te vragen bij onze afrekeningscalculator om een nauwkeurige prijs te krijgen.

Conclusie

Het toevoegen van een extra draaikiep-raam aan uw dakkapel bezorgt u niet alleen een betere lucht- en lichtkwaliteit, maar maakt uw leven ook een stuk eenvoudiger. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik kiezen voor een draaikiep-raam?

Draaikiep-ramen zijn veelzijdig, eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te onderhouden. Ze bieden uitstekende ventilatie- en lichtopties, waarbij je kunt kiezen hoeveel lucht of licht je in de kamer wilt laten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kan ik de kleur van het draaikiep-raam aanpassen?

Zeker! Bij Benelux Dakkapellen kunt u kiezen uit een reeks kleuren voor uw draaikiep-ramen en dakkapellen. Van wit tot grijs, we bieden een kleur die perfect past bij uw bestaande woningontwerp.

Wat als ik meer informatie wil over prijzen en offertes?

Neem gerust contact met ons op of gebruik onze online dakkapel calculator voor een prijsindicatie. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat prijzen altijd kunnen variëren.

Aarzel niet om onze andere vestigingen te bezoeken, waaronder onze recent geopende vestiging in Amsterdam. Vergeet niet om ook onze dakkapellen in Boxtel te bekijken als u op zoek bent naar ontwerpideeën!

Hoofdafbeelding
Flowchart

Gerelateerde vragen over: Dakkapellen

Ontdek de veelzijdigheid van polyester dakkapellen

Zoek je een manier om je huis zowel ruimtelijker als lichter te maken? Een dakkapel kan dé oplossing zijn. En als je echt iets duurzaams en onderhoudsvriendelijks wilt, dan kom je al snel uit bij een polyester dakkapel. Maar wat maakt een dakkapel van polyester nu zo bijzonder? Laten we dat eens grondig verkennen.

Wat maakt polyester zo uniek?

Polyester, een sterk kunststof materiaal bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, vormt de ideale basis voor dakkapellen. Deze worden vaak in de fabriek als geheel vervaardigd en vervolgens op het dak geplaatst. Het grootste voordeel? Een polyester dakkapel heeft een levensduur van wel 30 tot 50 jaar. En omdat polyester bijna geen onderhoud nodig heeft, kun je de kwast en ladder rustig in de schuur laten staan.

Belangrijke voordelen op een rijtje:

 • Duurzaamheid: Bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor het materiaal niet snel zal slijten.
 • Onderhoudsvriendelijk: Schilderen of behandelen is niet nodig, een regelmatige schoonmaak houdt je dakkapel als nieuw.
 • Weerbestendig: Ongevoelig voor vocht en rot, perfect voor het Nederlandse klimaat.
 • Isolatie: Biedt een uitstekende isolatie, wat niet alleen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat maar ook de energierekening kan verlagen.
 • Esthetisch veelzijdig: Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, past een polyester dakkapel bij elke woningstijl.

Waarom een polyester dakkapel dé keuze is voor jouw huis

Niet alleen de lange levensduur en de onderhoudsvriendelijke aspecten maken een polyester dakkapel aantrekkelijk. De snelle installatietijd - omdat ze prefab zijn - zorgt voor minimale overlast. Ook draagt de goede isolatie bij aan een energie-efficiënte woning, wat op lange termijn zeker in je voordeel werkt. Bovendien geeft de strakke, moderne uitstraling je woning direct een waardeverhoging. Kortom, een polyester dakkapel is een slimme investering in je toekomst.

Meer weten over polyester dakkapellen?

Voor meer gedetailleerde informatie over de mogelijkheden en voordelen kun je altijd nadere informatie inwinnen of contact opnemen met een specialist.

In conclusie, een polyester dakkapel biedt niet alleen een praktische oplossing voor meer ruimte en licht in je huis, maar is ook een duurzame, onderhoudsvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke keuze. De lange levensduur, gecombineerd met de snelle installatie en energie-efficiëntie, maakt het een populaire keuze onder huiseigenaren.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een polyester dakkapel ongeveer?
De kosten variëren afhankelijk van de grootte en specificaties. Voor een nauwkeurige prijsindicatie is het raadzaam direct een offerte aan te vragen bij een specialist.
Kan ik een dakkapel laten plaatsen zonder vergunning?
Er zijn situaties waarin je voor een dakkapel geen vergunning nodig hebt. Echter, de regels veranderen regelmatig. Raadpleeg daarom altijd de meest recente informatie om verrassingen te voorkomen.
Is er veel overlast tijdens de installatie van een dakkapel?
Nee, omdat polyester dakkapellen vaak vooraf volledig worden vervaardigd, is de installatietijd én de overlast op locatie minimaal.

De indrukwekkende levensduur van polyester dakkapellen

Als je overweegt om je huis te verbeteren met een dakkapel, dan is de keuze voor het materiaal cruciaal. Polyester dakkapellen bieden een combinatie van duurzaamheid en gebruiksgemak die ze onderscheidt van andere materialen. Maar, vraag je je af, hoe lang kan ik van mijn polyester dakkapel genieten? Laten we dit eens grondig bekijken.

Wat bepaalt de levensduur van een dakkapel?

De gemiddelde levensduur van een polyester dakkapel ligt tussen de 30 en 50 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan vele andere materialen, waardoor polyester een slimme investering is voor elke huiseigenaar. Maar wat zorgt ervoor dat polyester dakkapellen zo lang meegaan?

Materiaal en weerbestendigheid

Polyester is uitzonderlijk duurzaam en kan uitstekend tegen diverse weersomstandigheden. Of het nu gaat om regen, sneeuw, of felle zon, een polyester dakkapel houdt stand.

Onderhoudsgemak

Een ander groot voordeel van polyester is dat het weinig onderhoud vereist. Een regelmatige schoonmaakbeurt en snelle inspectie op schades volstaan om je dakkapel in topconditie te houden.

Kwaliteit van installatie

De levensduur wordt ook beïnvloed door hoe de dakkapel geïnstalleerd is. Kies daarom voor een ervaren aannemer. Voor tips over de installatie, bekijk deze gids.

Isolatie en afwerking

Goede isolatie en afwerking beschermen tegen vocht en temperatuurschommelingen, waardoor de levensduur nog verder toeneemt.

Waarom kiezen voor polyester?

Buiten de indrukwekkende levensduur zijn er nog meer voordelen gekoppeld aan polyester dakkapellen. Ze zijn onderhoudsarm en weerbestendig, wat ze ideaal maakt voor het Nederlandse klimaat. Bovendien is de duurzaamheid een kenmerk dat polyester onderscheidt; het blijft jarenlang in uitstekende conditie met minimale inspanning.

Een waardevolle investering voor je woning

Concluderend kunnen we stellen dat een polyester dakkapel een verstandige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een langdurige oplossing. De combinatie van duurzaamheid, onderhoudsgemak en weerbestendigheid maakt het een ongeëvenaarde optie voor je woning.

Voor meer informatie over de kosten en opties, bekijk deze prijsgids of neem contact op met een specialist voor persoonlijk advies.

FAQs na de conclusie

1. Hoeveel kost het onderhoud van een polyester dakkapel?
Dankzij het duurzame materiaal en de weerbestendigheid is het onderhoud minimaal. Schoonmaken met water en zeep is vaak genoeg.

2. Kan ik zelf een polyester dakkapel installeren?
Voor de beste resultaten en om de levensduur te garanderen, wordt professionele installatie sterk aangeraden. Meer over het belang van een professionele installatie vind je hier.

3. Zijn polyester dakkapellen geschikt voor elk type dak?
Over het algemeen wel, maar dit hangt af van de specifieke structuur en het gewicht dat je dak kan dragen. Raadpleeg een expert of bekijk deze FAQ voor meer informatie.

Ontdek de voordelen van een Benelux Polyester Dakkapel

Zit u te denken aan een uitbreiding van uw huis met een dakkapel? Laat mij u meenemen in de wereld van Benelux Dakkapellen, waar we de polyester dakkapel in de spotlight zetten. Deze dakkapellen zijn niet alleen een visuele aanwinst voor uw huis; ze bieden ook praktische voordelen die ze onderscheiden van hun tegenhangers.

Waarom kiezen voor polyester?

In tegenstelling tot de traditionele houten of kunststof dakkapellen zijn onze polyester dakkapellen vervaardigd uit 100% polyester, zonder de noodzaak van een houten basisconstructie. Dit unieke proces zorgt ervoor dat uw nieuwe dakkapel naadloos aansluit op uw woning, lekvrij en volledig onderhoudsvrij is.

Schoonheid in elk detail

Misschien denkt u bij polyester aan een gladde, kunstmatige uitstraling. Niets is minder waar. Door tijdens het gietproces een plankenstructuur toe te voegen, kan uw dakkapel een klassieke houtlook krijgen die nauwelijks van echt te onderscheiden is, zonder het bijbehorende onderhoud.

De heldere voordelen op een rij

 • Lange Duurzaamheid: Onze polyester dakkapellen komen met een garantie van maar liefst 15 jaar.
 • Onderhoudsgemak: Vergeet het jaarlijks schilderen of behandelen van uw dakkapel. Polyester is onderhoudsvrij.
 • Geïsoleerd Geluk: Dankzij de hoge isolatiewaarde levert een polyester dakkapel een comfortabele bijdrage aan uw huis.
 • Variatie in Stijl: Van buitenstructuur tot kozijnmateriaal, de keuze ligt volledig bij u.

Kwaliteitsgarantie van Benelux Dakkapellen

Onze missie is om u volledig te ontzorgen. Van adviesgesprek tot de uiteindelijke plaatsing van uw dakkapel, bij ons staat kwaliteit voorop. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Een bezoek aan ons adviescentrum biedt u helderheid en inspiratie.

Wilt u meer weten over de technische specificaties? Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het kiezen van de perfecte dakkapel voor uw woning.

Conclusie

De keuze voor een dakkapel is een grote beslissing, maar met een polyester dakkapel van Benelux Dakkapellen kiest u voor zorgeloos genieten. De perfecte combinatie van praktische voordelen en esthetische flexibiliteit maakt het een slimme investering voor de toekomst van uw huis. Ontdek zelf het verschil en maak vandaag nog een afspraak.

FAQs

Hoe lang duurt de plaatsing van een polyester dakkapel?
De plaatsing van een polyester dakkapel kan verrassend snel geschieden, afhankelijk van de grootte en specificaties van uw project. Neem contact op voor een schatting op maat.

Kan ik de kleur van mijn dakkapel aanpassen?
Ja, er is een breed scala aan kleuropties beschikbaar voor zowel de buitenkant als de kozijnen van uw dakkapel. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Zijn polyester dakkapellen duurder dan traditionele modellen?
Hoewel de initiële investering soms hoger kan liggen, bespaart u op lange termijn geld door het ontbreken van onderhoudskosten en de energiebesparende eigenschappen. Meer over de kosten.

De keuze tussen kunststof en polyester dakkapellen uitgelicht

Wanneer je voor de keuze staat om een dakkapel te plaatsen, kom je al snel uit op materialen zoals kunststof en polyester. Beide materialen staan bekend om hun duurzaamheid en onderhoudsgemak, maar verschillen desalniettemin op enkele belangrijke punten. In dit artikel duiken we dieper in wat deze materialen nu precies zijn en waarin ze van elkaar verschillen.

Kunststof: Een breed scala aan mogelijkheden

Kunststof is een verzamelnaam voor synthetische materialen gemaakt van polymeren, zoals PVC, polyethyleen, en polypropyleen. Deze veelzijdigheid maakt kunststoffen uiterst geschikt voor diverse bouwtoepassingen, waaronder dakkapellen.

Voordelen van kunststof

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Duurzaam
 • Veelzijdig inzetbaar

Polyester: Sterk en weerbestendig

In tegenstelling tot kunststof is polyester een specifiek type materiaal, vaak versterkt met glasvezel om glasvezelversterkt polyester (GRP) te vormen. Dit maakt het niet alleen sterk, maar ook bijzonder geschikt voor toepassingen die blootgesteld worden aan extremere weersomstandigheden, zoals dakkapellen.

Waarom kiezen voor polyester?

 • Uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid
 • Weerbestendig
 • Lange levensduur

Belangrijkste verschillen toegelicht

Als we kunststof en polyester naast elkaar leggen, valt op dat de belangrijkste verschillen zitten in samenstelling, toepassingen, en duurzaamheid.

Samenstelling en toepassingen

Waar kunststof een breed scala aan toepassingen kent, van kozijnen tot gevelbekleding, wordt polyester voornamelijk ingezet op plekken waar sterkte en weerstand tegen het weer cruciaal zijn, zoals bij dakkapellen.

Duurzaamheid en onderhoud

Kunststof is over het algemeen duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig, maar kan beïnvloed worden door UV-straling. Polyester daarentegen, blijft zijn kleur en sterkte beter behouden, zelfs onder strenge weersomstandigheden.

Kostenaspect

Initieel kan kunststof voordeliger lijken, maar de langere levensduur en hogere duurzaamheid van polyester kunnen op lange termijn een voordeligere optie zijn.

In de overweging tussen kunststof en polyester dakkapellen, is het belangrijk om na te denken over de specifieke eisen en verwachtingen die je van het materiaal hebt. Beide materialen hebben hun unieke eigenschappen en voordelen, en de keuze hangt sterk af van persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik.

Conclusie: Het maken van de juiste keuze

Kunststof en polyester bieden beide duurzame opties voor dakkapellen, echter met verschillen in samenstelling, duurzaamheid, onderhoud en kosten. Voor een op maat gemaakt advies is het raadzaam contact op te nemen met een specialist die je kan voorzien van de informatie nodig om de beste keuze voor jouw situatie te maken.

FAQs

Is polyester altijd beter dan kunststof voor een dakkapel?
Hoewel polyester sterkere en weerbestendige eigenschappen heeft, hangt de ‘beste’ keuze af van je specifieke situatie en voorkeuren.

Kan ik een dakkapel zonder vergunning plaatsen?
Dit hangt af van de locatie en grootte van de dakkapel. Informatie hierover vind je op de website van je gemeente of bij Benelux Dakkapellen.

Heeft de kleur van een dakkapel invloed op de onderhoudsbehoefte?
Hoewel de kleur op zichzelf niet veel uitmaakt voor het onderhoud, kan een lichtere kleur minder snel warmte absorberen, wat indirect effect kan hebben op de levensduur.

Een financieel voordeel bij het plaatsen van een dakkapel?

Velen van ons denken na over manieren om ons huis te verbeteren en tegelijkertijd na te gaan of deze investeringen fiscaal aftrekbaar zijn. Bij de beslissing over het plaatsen van een dakkapel, rijst de vraag: biedt dit fiscale voordelen?

Verduidelijking binnen de belastingregels

Direct gezegd; de kosten voor het plaatsen van een dakkapel zijn niet aftrekbaar. Maar, als je leent voor een dakkapel, komt het fiscaal iets anders te liggen. De rente van deze lening is wél aftrekbaar, tot zes maanden na het starten van de lening. Opmerkelijk is dat na deze periode, een deel van de lening als schuld meegeteld wordt in box 3 voor de belasting.

Waarom het belangrijk is om bonnetjes te bewaren

Het bewaren van facturen en bonnetjes gerelateerd aan je dakkapel kan zeer waardevol zijn. Deze documenten dienen als bewijsmateriaal bij de belastingaangifte en kunnen ook nuttig zijn bij de verkoop van het huis, als bewijs van de verbeteringen die zijn aangebracht.

Als je wilt weten hoe je een dakkapel op jouw huis kunt plaatsen of je wilt advies van een professional, kijk dan eens bij onze dakkapellen specialist of neem contact op via onze contactpagina.

Mogelijke voordelen buiten de belasting om

Hoewel de initiële kosten voor het plaatsen van een dakkapel dus niet aftrekbaar zijn, kan het op langere termijn wel degelijk financiële voordelen bieden. Een dakkapel kan de waarde van je huis verhogen en bijdragen aan een beter wooncomfort. Waar je ook woont, van Den Bosch tot Dordrecht, een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte.

Zie bijvoorbeeld ons project in Eindhoven voor het effect van een dakkapel op een woning. Ook in Tilburg en Waalwijk hebben wij mooie projecten gerealiseerd.

Kijk ook eens naar onze reviews van tevreden klanten of leer meer over onze kozijnen specialist voor aanvullende mogelijkheden voor jouw huis.

Conclusie

Samenvattend, de installatie van een dakkapel biedt geen directe fiscale aftrekpost, tenzij het gefinancierd wordt door middel van een lening. Het is belangrijk om goed documentatie bij te houden als je gebruik wilt maken van mogelijke belastingvoordelen. Vergeet niet, een dakkapel kan op andere manieren waarde toevoegen aan jouw woning en jouw leefomgeving verbeteren.

Veelgestelde Vragen

 • Kan ik de BTW van mijn dakkapel terugvorderen?
  Nee, de BTW van de installatie van een dakkapel is niet terug te vorderen.
 • Verhoogt een dakkapel de waarde van mijn woning?
  Ja, over het algemeen verhoogt een dakkapel de waarde van een woning door toevoeging van licht en ruimte.
 • Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel?
  In veel gevallen is een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van de gemeente en het bestemmingsplan. We raden aan om dit altijd te controleren.

Een polyester dakkapel: alles wat je moet weten

Een dakkapel is een prachtige manier om extra licht en ruimte in je huis te creëren. Onder de verschillende soorten dakkapellen, neemt de polyester dakkapel een bijzondere plaats in. Maar wist je dat er verschillende soorten dakkapellen zijn, waaronder de polyester dakkapel? Dit artikel belicht alles wat je moet weten over de polyester dakkapel, een van de soorten dakkapellen, en deelt enkele belangrijke feiten over de nadelen polyester dakkapel, die je wellicht zullen interesseren.

Wat is een polyester dakkapel?

Een polyester dakkapel, bekend om zijn aantrekkelijke polyester dakkapel prijzen en positieve polyester dakkapel ervaring, is een dakkapel gemaakt van polyester materiaal. Wat is polyester voor materiaal? Het is een zeer licht en sterk materiaal, waardoor het gemakkelijk te transporteren is en eenvoudig te plaatsen. Een ander voordeel is dat polyester dakkapellen economisch voordeliger zijn voor een fabrikant vergeleken met andere materialen.

De nadelen van polyester dakkapellen

Hoewel polyester dakkapellen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Allereerst kunnen polyester dakkapellen na enkele jaren gaan brokkelen. Dit kan vooral gebeuren als de dakkapel regelmatig wordt blootgesteld aan uv-straling. Daarnaast kan de kleur van de dakkapel veranderen na enkele jaren. Dit komt omdat polyester kan verkleuren door blootstelling aan zonlicht en andere weersomstandigheden. Tot slot kan een polyester dakkapel na verloop van tijd ook gaan kraken en piepen.

Andere soorten dakkapellen

Hoewel polyester dakkapellen een populaire keuze zijn, zijn er ook andere soorten dakkapellen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld houten dakkapellen, kunststof dakkapellen en aluminium dakkapellen. Elke soort dakkapel heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de verschillende opties te overwegen voordat je een keuze maakt. Het begrijpen van de belangrijkste soorten dakkapellen kan helpen bij het maken van een goed geïnformeerde beslissing.

Benelux Dakkapellen

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van een dakkapel en wil je graag meer informatie? Bij Benelux Dakkapellen helpen we je graag verder. Lees bijvoorbeeld onze FAQ pagina's zoals:

Bij Benelux Dakkapellen hebben we jarenlange ervaring in het plaatsen van dakkapellen van verschillende soorten materialen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt!

Conclusie

Een polyester dakkapel is een goede keuze als je op zoek bent naar een goedkope en lichte dakkapel. Echter, het is belangrijk om ook de nadelen van deze dakkapel te overwegen voordat je beslist welke dakkapel het beste bij jouw situatie past.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een polyester dakkapel en een houten dakkapel?

Een houten dakkapel is duurzamer dan een polyester dakkapel, maar vereist meer onderhoud.

Zijn polyester dakkapellen veilig?

Ja, polyester dakkapellen zijn minstens zo veilig als dakkapellen van andere materialen.

Wat is de levensduur van een polyester dakkapel?

De levensduur van een polyester dakkapel is ongeveer 5 jaar, maar kan verkort worden als de dakkapel regelmatig wordt blootgesteld aan uv-straling. Neem gerust contact op met Benelux Dakkapellen als je vragen hebt over dakkapellen of als je wilt weten welke optie het beste bij jouw situatie past.

Een dakkapel is een geweldige manier om extra ruimte en licht in uw huis te creëren, zonder dat u hoeft uit te breiden. Bij Benelux Dakkapellen bieden we een scala aan dakkapellen aan, waaronder de populaire dakkapel 5 meter breed. En het goede nieuws is dat deze prijs dakkapel 5 meter verkrijgbaar is vanaf slechts €7379, kosten dakkapel 5 meter inclusief montage.

Onze dakkapellen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn speciaal ontworpen om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren door ons professionele team. Met een dakkapel 5 meter breed krijgt u niet alleen extra ruimte, maar ook extra licht in uw huis. Dit maakt uw huis niet alleen groter, maar ook lichter en aangenamer.

Onze ervaren team van professionals zorgt ervoor dat de installatie van uw dakkapel snel en efficiënt wordt uitgevoerd. Wij nemen u al het werk uit handen en zorgen ervoor dat uw nieuwe dakkapel volledig is geïnstalleerd en gereed voor gebruik. Onze dakkapellen zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat u de perfecte dakkapel kunt kiezen die aansluit bij uw huis en persoonlijke smaak.

Al met al bieden wij bij Benelux Dakkapellen een geweldige oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare manier om extra ruimte en licht in huis te creëren. Onze 5 meter dakkapellen zijn dus zeer betaalbaar, inclusief montage. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een offerte op te vragen. Wij helpen u graag verder via bijvoorbeeld live chat.

Lees hier meer over de kosten van een 5 meter dakkapel inclusief montage, ook bekend als wat kost een dakkapel van 5 meter of specifieker wat kost een kunststof dakkapel van 5 meter, of hoeveel ruimte een dakkapel geeft. Ontdek ook hoe u ruimte en energiebesparing kunt maximaliseren met dakkapellen, rolluiken en zonnepanelen en de mogelijkheden voor de binnenafwerking van uw dakkapel.

Is een vergunning echt nodig voor uw dakkapel?

Heb jij ook die ruimte op zolder waar je meer mee zou willen doen? Een dakkapel kan de perfecte oplossing zijn om van die donkere zolder een lichte, bruikbare ruimte te maken. Maar dan komt de vraag: heb je een vergunning nodig voor een dakkapel aan de zijkant van je huis? Laten we dit eens grondig bekijken.

De Regel van 50cm

Over het algemeen is het plaatsen van een dakkapel vergunningsvrij, mits deze niet te dicht bij de nok van het dak komt. Hier is de gouden regel: zorg ervoor dat de dakkapel altijd 50 cm afstand heeft van de nok. Is dit het geval, dan zit je in principe goed. Maar, zoals met alles, zijn er uitzonderingen en nuances waar je rekening mee moet houden.

Waar moet je nog meer op letten?

Naast de 50cm regel zijn er nog andere factoren die bepalen of je wel of geen vergunning nodig hebt voor je dakkapel. Deze factoren hebben te maken met de locatie, grootte, en de impact op de omgeving. Wonen in een beschermd stadsgezicht of een monumentaal pand? Dan zal het verkrijgen van een vergunning wat voeten in de aarde hebben.

Interesse in de mogelijkheden voor een dakkapel bij jou thuis? Bekijk dan de projecten op onze website voor inspiratie.

Wanneer is een vergunning echt nodig?

Soms kun je er niet omheen: een vergunning is vereist. Dit is vaak het geval in bijzondere situaties waarbij de dakkapel mogelijk het straatbeeld of het uitzicht van buren significant verandert. In zulke gevallen is het belangrijk om het contact op te nemen met je lokale gemeente voor advies.

Het vinden van de juiste dakkapellen specialist kan een groot verschil maken in het proces. Een specialist kan je vaak helpen met zowel het ontwerp dat voldoet aan de regels als het aanvragen van een vergunning.

Plan je dakkapel zorgvuldig

Het toevoegen van een dakkapel kan een geweldige manier zijn om meer licht en ruimte te creëren. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Informeer jezelf over de regels, kies een betrouwbare kozijnen specialist en overweeg de impact op je omgeving. Zo zorg je ervoor dat je nieuwe dakkapel aan al je verwachtingen voldoet.

Voor meer informatie over locaties waar wij dakkapellen plaatsen, bezoek onze pagina over Dakkapel Rotterdam of Dakkapel Tilburg.

Conclusie

Kortom, een vergunning voor een dakkapel aan de zijkant van je huis is niet altijd nodig. Houd rekening met de afstand tot de nok, de impact op de omgeving, en de locatie van je huis. Met de juiste voorbereiding en eventueel advies van een specialist kun je vele valkuilen vermijden en genieten van je nieuwe dakkapel.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ver moet een dakkapel van de nok af staan om vergunningsvrij te zijn?
  De dakkapel moet minimaal 50 cm van de nok af staan om vergunningsvrij te kunnen zijn.
 • Waar kan ik terecht voor advies over het plaatsen van een dakkapel?
  Je kunt voor advies terecht bij een lokale dakkapellen specialist of de gemeente.
 • Is een vergunning vereist voor een dakkapel op een monumentaal pand?
  Ja, voor het plaatsen van een dakkapel op een monumentaal pand is vrijwel altijd een vergunning nodig.

Hoe plaats je zonder zorgen een dakkapel aan de achterzijde?

Ben je van plan je woonruimte uit te breiden en overweeg je een dakkapel aan de achterzijde van je huis te plaatsen? Goed nieuws! Onder bepaalde voorwaarden is dit vergunningsvrij mogelijk. Maar, wat zijn nu precies die voorwaarden? Laten we het samen eens onder de loep nemen.

De Speelregels voor een Vergunningsvrije Dakkapel

Een dakkapel kan je huis niet alleen meer licht en ruimte brengen, maar het verhoogt ook de waarde van je woning. Voordat je echter je droom in realiteit omzet, is het belangrijk om de regels kent rondom het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van je huis.

De kernregel is simpel: de dakkapel moet aan de achterzijde van je huis komen. Verder zijn er specifieke afmetingen waar je rekening mee moet houden. Zo mag de maximale hoogte van de dakkapel 175 cm zijn, en moet er een bepaalde afstand tot de dakrand bewaard worden.

Wanneer heb je wel een vergunning nodig?

Ondanks dat veel dakkapellen vergunningsvrij zijn, zijn er situaties wanneer je wellicht toch een vergunning moet aanvragen. Dit is meestal het geval bij monumentale panden of als je in een beschermd stads- of dorpsgezicht woont. Informeer altijd bij je gemeente om onaangename verrassingen te voorkomen.

Checklist voor het plaatsen van je dakkapel

Voordat je de stap zet, is het handig om een checklist bij de hand te hebben:

 • Controleer de lokale regelgeving en of je huis specifieke restricties heeft.
 • Meet de beschikbare ruimte en zorg dat je binnen de maximale afmetingen blijft.
 • Denk na over het materiaal en de uitstraling, zodat het bij je woning past.

En vergeet niet, een betrouwbare leverancier vinden is cruciaal voor het succes van je project. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste specialist? Kijk dan eens naar wat dakkapellen specialisten je kunnen bieden.

Slotoverwegingen

Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van je huis kan een spannend maar lonend project zijn. Het is vergunningsvrij onder bepaalde voorwaarden, wat het proces vergemakkelijkt. Echter, een goede voorbereiding en het inwinnen van het juiste advies zijn onmisbaar voor een succesvolle realisatie van je project. Vergeet niet de diensten van een professional in te schakelen wanneer nodig. Ontdek meer over mogelijke projecten in jouw regio of bekijk de specialist in rolluiken voor extra inspiratie.

Conclusie

Een dakkapel aan de achterzijde van je woning kan dus in veel gevallen vergunningsvrij. Dit maakt het een toegankelijk project voor velen. Zolang je binnen de gestelde kaders blijft en goed voorbereid te werk gaat, staat niets je in de weg om je huis met succes uit te breiden.

FAQs

Kan ik ook aan de voorkant van mijn huis vergunningsvrij een dakkapel plaatsen?
Nee, aan de voorkant gelden andere regels en is meestal een vergunning vereist.

Wat gebeurt er als ik een dakkapel plaats zonder de benodigde vergunning?
Het risico bestaat dat je de dakkapel op last van de gemeente weer moet verwijderen of aanpassen.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel?
Afhankelijk van de complexiteit, maar een eenvoudige dakkapel kan vaak binnen een dag geplaatst zijn.

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

De kader dakkapel oftewel kadermodel dakkapel is een type dakkapel dat zich onderscheidt door zijn moderne en strakke uitstraling. Dit wordt bereikt door de zijwangen en het dak aan de voorzijde uit te laten steken, waardoor het kozijn verdiept in de ombouw ligt en een kader wordt gecreëerd. Om deze stijl te behouden, wordt deze dakkapel niet afgewerkt met een overstek aan de zijkanten, hoewel het wel mogelijk is om een rolluik te installeren. De prijs van een kader dakkapel is wel iets hoger dan die van de standaard. Neem contact met ons op om alles over kadermodel dakkapellen uitgelegd te krijgen.

Meer ruimte op zolder?

Meer ruimte op zolder voor een extra slaapkamer? Of wilt u een kantoor om effectiever te kunnen thuiswerken?

Hoe dan ook, met een dakkapel krijgt u meer ruimte en licht op zolder en daardoor meer woongenot. Daarnaast is het een investering in uw woning, want een dakkapel betaalt zichzelf terug
Wat kost een dakkapel
Zelf een prijs berekenen. Gratis, vrijblijvend en anoniem 
Copyright © 2024 Benelux Dakkapellen Tilburg
Webdesign door SpijkerslagDashboard