benelux dakkapellen tilburg logo120

Alles over de dakkapel configurator van Benelux dakkapellen

Wat kost een dakkapel

Zoals iedereen die op zoek is naar een dakkapel specialist wel weet is het samenstellen van een dakkapel een enorme uitdaging. Er zijn tientallen verschillende opties waar u uit kunt kiezen, en elk van deze opties heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs van de dakkapel. Voorheen leidde dit tot veel verschillende gesprekken met uw dakkapel specialist en dit is natuurlijk een tijdrovend proces, en dit maakt het vrijwel onmogelijk om een globaal idee te krijgen van de prijs van een dakkapel. Maar deze dagen zijn nu voorbij door de komst van de zogenaamde dakkapel configurator van dakkapel specialist Benelux dakkapellen. Maar wat is de dakkapel configurator nou eigenlijk, en wat is het nu ervan? In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten, en nog veel meer, over de nieuwe dakkapel configurator!

Inhoudsopgave verberg

Er is natuurlijk maar één logische plek om dit artikel te beginnen, en dat is de betekenis van de term dakkapel configurator. Het is een beetje een gekke term, en om de rest van dit artikel te begrijpen is het meer dan essentieel om een goed beeld te hebben van wat de dakkapel configurator nou precies inhoudt. Laten we daarom eens gaan kijken naar wat de dakkapel configurator nou eigenlijk is.

De dakkapel configurator is een nieuwe tool van dakkapel specialist Benelux dakkapellen. Zoals de naam al doet denken is het een hulpmiddel om een dakkapel samen te stellen, zonder dat dit eindeloze gesprekken en wachttijden vereist. De dakkapel configurator is werkelijk een revolutie als het gaat om het samenstellen van een dakkapel. Binnen een paar klikken heeft u een prijsopgave van uw gewenste dakkapel en u kunt deze samenstelling ook meteen opsturen naar de dakkapel specialist om zo verder te werken.
De dakkapel configurator van Benelux dakkapellen is in het leven geroepen om de vaak complexe zaken rondom dakkapellen overzichtelijk en aantrekkelijk te maken. Alle opties staan duidelijk uitgelegd in de configurator zodat hij gemakkelijk te gebruiken is voor iedereen, en dit is dan ook precies het doel van de configurator. Mocht u toch nog vragen hebben over enkele opties op de configurator is hulp van Benelux dakkapellen nooit ver weg. Doormiddel van de dakkapel configurator kunt u snel en anoniem een globale prijs bepalen van uw gewenste dakkapel, zonder dat u daarvoor meteen aan een specifieke specialist vast zit.

alles over de dakkapel configurator van benelux dakkapellen

Waarom een dakkapel configurator?

Nu we weten wat de dakkapel configurator precies is wordt het tijd om aan de interessante inhoud van dit artikel te beginnen. Een veelvoorkomende vraag als het gaat om de dakkapel configurator is, wat is nou eigenlijk het nut van deze nieuwe tool? Mensen staan van nature niet snel open voor verandering, en daarom zijn wij hier om daar verandering in te brengen. De eerste stap naar het omarmen van een nieuw hulpmiddel is het nut ervan inzien. Laten we daarom gaan kijken naar het nut van de dakkapel configurator.

Het voornaamste doel van de dakkapel configurator is natuurlijk eenvoud. Mensen houden van eenvoud, en in de moderne tijd wordt alles steeds eenvoudiger gemaakt. Dit heeft als gevolg dat mensen vaak dingen die ze te ingewikkeld vinden simpelweg niet meer doen, omdat er toch eenvoudigere alternatieven aanwezig zijn. De wereld van dakkapellen liep, voor de komst van de dakkapel configurator, nog achter op deze ontwikkelingen. Het was niet eenvoudig om een prijsopgave te ontvangen, of om een dakkapel samen te stellen. Maar de dakkapel configurator heeft hier verandering in gebracht, het is nu een kwestie van enkele klikken om een prijsopgave te ontvangen, en met één extra klik wordt jouw samenstelling ook meteen ingediend bij een dakkapel specialist.
Verder is het nuttig om een prijsopgave te kunnen ontvangen op een anonieme manier. Voorheen was het alleen mogelijk om een prijs te krijgen van een dakkapel specialist, waardoor u in feite al vastzat aan deze specialist terwijl u de andere opties nog aan het verkennen was. Met de dakkapel configurator is dit verleden tijd, u kunt de configurator doorlopen en een prijsopgave ontvangen zonder dat iemand anders dit weet behalve u natuurlijk. Zo krijgt u een veel beter idee van de kosten van uw ideeën.
Tenslotte geeft een toegankelijk hulpmiddel als de dakkapel configurator ook een veel beter beeld van de verschillende mogelijkheden op het gebied van dakkapellen. Er zijn namelijk heel veel opties, van materiaal tot afmetingen en nog heel veel meer. De dakkapel configurator zet al deze opties op een overzichtelijke en duidelijke manier op een rijtje zodat iedereen hier kennis van kan nemen.

Waarom een dakkapel configurator?

Zoals we hebben gezien zijn er meer dan genoeg redenen om gebruik te maken van de dakkapel configurator van Benelux dakkapellen. Maar we moeten natuurlijk wel objectief blijven, en we kennen allemaal de uitspraak ieder voordeel heeft z’n nadeel en dat geldt natuurlijk ook voor iets als de dakkapel configurator. Laten we daarom eens kijken naar de nadelen van de dakkapel configurator, en belangrijker nog, wat u tegen deze nadelen kan doen!

Het eerste potentiële nadeel van de dakkapel configurator is het feit dat het relatief onpersoonlijk is, zeker als u het vergelijkt met een persoonlijk gesprek met de dakkapel specialist. Het invullen van een online formulier geeft immers niet dezelfde feedback als een echte dakkapel specialist. Maar dat is ook niet het doel van de dakkapel configurator. De configurator is er om een prijsopgave te bieden, maar zodra u uw samenstelling indient bij Benelux dakkapellen, of bij een andere specialist, wordt u alsnog uitgenodigd voor een gesprek over al uw keuzes. De dakkapel configurator is dus geen vervanging voor het persoonlijke aspect van een dakkapel samenstelling, het is eerder een tussenstap tussen het zelf uitzoeken en een persoonlijk gesprek.

Een ander mogelijk nadeel van de dakkapel configurator is het feit dat de prijsopgave niet altijd 100% overeen zal komen met de daadwerkelijke kosten van de dakkapel. Dit komt door onvoorziene omstandigheden zoals houtrot of andere technische mankementen, of doordat u bepaalde dingen, zoals bijvoorbeeld de hoek van uw dak, verkeerd in de configurator hebt ingevuld. Dit is dan ook de reden dat er nog een persoonlijk gesprek volgt na het invullen van de configurator. De dakkapel configurator is bedoeld voor een globale prijsopgave, niet een exacte offerte. In de meeste gevallen ligt de daadwerkelijke prijs wel zeer dicht bij de configurator prijs.

Hoe werkt de dakkapel configurator?

We weten inmiddels al een stuk meer over de dakkapel configurator en haar nut, maar we hebben het eigenlijk nog helemaal niet gehad over de werking van deze configurator. We hebben meerdere keren opgebracht hoe makkelijk de dakkapel configurator van Benelux dakkapellen wel niet is, maar is dit wel echt zo? Om achter het antwoord op deze vraag te komen gaan we kijken hoe de dakkapel configurator precies werkt!

De basis van de configurator is erg simpel, er is een formulier met opties die door de klant ingevuld wordt. Op basis van de ingevulde data rolt er een prijs uit en dit is dan de prijsopgave. Als de klant hier tevreden mee is bestaat de optie om deze prijsopgave met één klik door te sturen naar de dakkapel specialist om verder te gaan in het proces. Dit is de basis, maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer achter de schermen.

De configurator is opgebouwd met de belangrijkste opties als het gaat om het aanleggen van een dakkapel. Deze opties hebben allemaal een prijs en deze prijzen worden bij elkaar opgeteld om zo tot de uiteindelijke prijsopgave te komen. Het invullen van de dakkapel configurator kan in enkele minuten gedaan worden door iedereen, en de ingewikkelde opties staan duidelijk toegelicht om mogelijke verwarring zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht u ervoor kiezen om de prijsopgave in te dienen bij de Benelux dakkapellen specialist wordt u binnen enkele dagen benaderd voor een gesprek over de door u gekozen opties om zo het proces van een dakkapel bouwen voort te zetten.

Volledige toelichting van de dakkapel configurator

Hoewel de dakkapel configurator is ontwikkeld met eenvoud als voornaamste doel kan het nooit kwaad om dingen goed toe te lichten. Alle opties staan kort uitgelegd in de configurator zelf, maar de opties rondom dakkapellen zijn ingewikkeld en een enkele zin is soms simpelweg niet genoeg om het hele verhaal uit te leggen. Daarom gaan wij nu de belangrijkste en ingewikkeldste onderdelen van de dakkapel configurator nog eens extra toelichten zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Type dakkapel

Laten we beginnen met de eerste optie die ons wordt aangeboden op de dakkapel configurator, namelijk het type dakkapel. We krijgen hier 5 opties om uit te kiezen vergezeld met duidelijke plaatjes om een beter beeld te geven. Het type dakkapel gaat voornamelijk om de afmetingen en het globale uiterlijk van de dakkapel, let daarom goed op de afmetingen die bij de opties staan en zorg dat deze overeenkomen met de beoogde afmetingen. Verder is dit ook een goed moment om te bepalen hoeveel kozijnen u in uw dakkapel wilt, want ook dat wordt grotendeels bepaald door het type dakkapel dat u kiest. Het type dakkapel is de eerste keuze die u maakt, en dat is meteen een grote op het gebied van uiterlijk en prijs, dus neem uw tijd en denk goed na over deze keuze. De plaatjes spreken voor zichzelf, denk goed na en let vooral sterk op de afmetingen van de dakkapel.

Traditioneel of prefab?

Vervolgens is één van de volgende grote keuzes die ons wordt voorgeschoteld die over een traditioneel gebouwde dakkapel. In de dakkapel configurator staat de vraag als volgt geformuleerd, wilt u een traditioneel gebouwde dakkapel? Maar wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoeld, en wat is de beste optie? Er zijn in dit geval twee keuzes, een traditioneel gebouwde dakkapel of een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel is van tevoren gemaakt en wordt enkel op uw huis aangebracht als een soort bouwpakket. Een traditioneel gebouwde dakkapel is een dakkapel die, zoals de naam al doet denken, op de ouderwetse manier aan uw woning wordt gebouwd. Wat u kiest is natuurlijk aan u, maar er zijn wel enkele verschillen tussen de twee. Zo is een prefab aanzienlijk sneller gebouwd en het bouwproces geeft aanzienlijk minder rotzooi en herrie. Als het gaat om kwaliteit is er tegenwoordig weinig verschil tussen de twee, de traditioneel gebouwde dakkapel zal waarschijnlijk langer mee gaan.

Dakhelling

Zodra u verder door de configurator heen gaat komt u op een gegeven moment een vraag over uw dakhelling tegen. Deze vraag spreekt in principe voor zichzelf, maar voor veel mensen is dit geen parate kennis. De helling van uw dak maakt natuurlijk uit voor het aanleggen van een dakkapel, een groot deel van de moeilijkheid van een dakkapel aanleggen zit hem in de dakhelling. U kunt uw dakhelling zelf opmeten of vinden in de bouwtekeningen van uw woning. De meeste daken hebben een helling van ongeveer 45 graden. In principe kan op vrijwel elke dakhelling een dakkapel gebouwd worden, maar bij een helling van minder dan 36 graden moet u eerst contact opnemen met de dakkapel specialist voordat u een accurate prijsopgave krijgt.

Materiaalkeuze

Verderop in de dakkapel configurator wordt u gevraagd naar de materiaalkeuze van uw dakkapel. Dit is een belangrijke keuze voor zowel de prijs als de kwaliteit van uw dakkapel. Er zijn in dit geval vier opties, standaard, kunststof rabatdelen, kunststof rabatdelen inclusief boeideel en houten rabatdelen. In principe voldoet standaard in de meeste gevallen perfect. Mocht u op zoek zijn naar een dakkapel die langer meegaat dan kunt u kiezen voor optie 2 en 3 respectievelijk. Als u een mooi uiterlijk op het oog heeft dan kunt u kiezen voor houten rabatdelen.

RC-waarde

De dakkapel configurator vraagt of u wilt upgraden van RC-waarde 3.5 naar 6.3, een upgrade klinkt natuurlijk altijd goed maar wat is de RC waarde nou eigenlijk precies? RC staat voor resistance construction en deze waarde heeft te maken met de isolatie score van uw dakkapel, hoe hoger de RC-waarde hoe beter de isolatie.

Extra opties

Dit waren de belangrijkste punten die de dakkapel configurator aan u vraagt. Verder zijn er nog een aantal vragen te vinden over extra opties zoals bijvoorbeeld kleuren of elektrische rolluiken. Dit is natuurlijk volledig uw keuze, let wel goed op de prijs en of deze extra opties binnen uw budget passen.

Wat gebeurt er als u de configuratie indient?

We weten inmiddels een heleboel over de dakkapel configurator van Benelux dakkapellen en haar werking. We weten nu hoe we de configurator in moeten vullen, maar over één specifieke functie van de dakkapel configurator hebben we het nog niet gehad. Ik heb het natuurlijk over de knop onder aan de configurator waarop staat aanvragen. Wat doet deze knop nou eigenlijk en wat gebeurt er als u erop drukt? Laten we daar eens naar kijken.

We hebben al eerder verteld dat u de mogelijkheid heeft om na het invullen van de dakkapel configurator uw prijsopgave meteen in te dienen bij de dakkapel specialist Benelux dakkapellen. Dit is dan ook precies de functie van deze knop onderaan de configurator. Als u niet op deze knop drukt krijgt u een volledig anonieme prijsopgave van uw gewenste dakkapel, mocht u daar tevreden mee zijn dan kunt u op deze knop drukken om het bouwproces te starten. Als u op deze knop drukt wordt uw gehele configuratie en prijsopgave opgestuurd naar het professionele team van Benelux dakkapellen. Vervolgens wordt er naar uw configuratie gekeken en wordt er contact met u opgenomen om nog eens verder te praten over de dakkapel en al uw wensen. Na deze gesprekken rolt er een definitieve prijsopgave uit, deze prijsopgave kan licht variëren van het resultaat dat de configurator heeft gegeven. Als u akkoord gaat met deze prijs wordt er vervolgens een afspraak gemaakt om uw droom dakkapel te bouwen. Zo simpel is het om van de dakkapel configurator naar een volledig gebouwde dakkapel gegaan in een paar simpele stappen. Dat is de kracht van de dakkapel configurator.

Dakkapel Subsidie

De dakkapel configurator is er natuurlijk voor gemaakt om snel en makkelijk een prijsopgave te krijgen voor uw gewenste dakkapel. Maar als u de dakkapel configurator invult zult u erachter komen dat dakkapellen best duur kunnen zijn, zeker als u extra opties erbij kiest zoals bijvoorbeeld elektrische rolluiken. Maar wat nou als wij u vertelden dat u subsidie van de overheid kunt krijgen voor uw dakkapel? Dan wordt het laten bouwen van een dakkapel ineens een stuk aantrekkelijker, maar wanneer komt u in aanmerking voor een dergelijke subsidie en waarom krijgt u deze subsidie eigenlijk? Laten we daar eens naar kijken.

Laten we beginnen bij het begin, want wat is een subsidie eigenlijk? Een subsidie is een geldbedrag dat u van de overheid krijgt voor een bepaald doel, in dit geval dus het aanleggen van een dakkapel. Maar waarom zou u geld van de overheid krijgen om een dakkapel aan te leggen?

Het antwoord op deze vraag heeft alles te maken met energie en duurzaamheid. De overheid is een enorme voorstander van energie en duurzaamheid omdat een duurzamer huis helpt tegen de klimaatcrisis.  En hoewel het misschien als een verrassing komt voor sommigen kan het aanleggen van een dakkapel een positieve invloed hebben op de duurzaamheid van een woning. Soms kan een goed geïsoleerde dakkapel een huis duurzamer maken, en als dit het geval is dan heeft u misschien wel recht op een vergoeding van de overheid.
Dit klinkt natuurlijk enorm aantrekkelijk, maar niet iedereen heeft recht op een subsidie voor het aanleggen van een dakkapel. Maar hoe weet u nou of u in aanmerking komt voor deze subsidie? In principe heeft u alleen recht op een subsidie als de toevoeging van een dakkapel uw woning duurzamer maakt dan voorheen. Hier kunt u zelf voor zorgen door bijvoorbeeld in de configurator te kiezen voor een hogere RC-waarde, of door te kiezen voor dubbel glas. Ook het kiezen van kunststof als materiaal in de dakkapel configurator kan uw woning duurzamer maken en daarmee een subsidie beschikbaar stellen. Subsidies kunnen oplopen tot wel 20% van de totale prijs, en dit kan natuurlijk een hoop schelen op de totale prijs. Daarom is het sterk aan te raden om van tevoren goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden, want misschien kunt u wel geld besparen!

Benelux dakkapellen

We hebben het nu al uitgebreid gehad over alles rondom de dakkapel configurator van Benelux dakkapellen, maar we hebben eigenlijk nog helemaal niet gekeken naar het bedrijf dat achter de dakkapel configurator zit. In dit deel van dit artikel besteden we aandacht aan het bedrijf Benelux dakkapellen, want zonder dit bedrijf konden wij nooit genieten van dit geweldige hulpmiddel.

Benelux dakkapellen is een dakkapel specialist met een ervaren team vol met professionals. Het is een redelijk jong bedrijf, maar daardoor niet minder ervaren als het gaat om het aanleggen van dakkapellen. Benelux dakkapellen staat bekend als een erg goede en betrouwbare dakkapel specialist, zoals ook te zien is in de reviews over dit bedrijf. Ze leveren altijd een scherpe prijs en maatwerk. Niks is te gek voor Benelux dakkapellen, en daarom is dit de perfecte plek om uw droom dakkapel te laten bouwen. Het professionele team van Benelux dakkapellen gaat met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Dit is een schoolvoorbeeld van een goede dakkapel specialist. De dakkapel configurator is ontwikkeld door dit bedrijf om dakkapellen toegankelijker te maken voor iedereen. Een prijsopgave kan tegenwoordig binnen een paar klikken, en zo kan iedereen, dankzij Benelux dakkapellen, genieten van zijn of haar droom dakkapel. Benelux dakkapellen heeft de lat hoog gelegd als het gaat om dakkapel specialisten, maar de lat kan natuurlijk altijd hoger!

Conclusie

Al met al is de dakkapel configurator van Benelux dakkapellen een nieuwe stap in de wereld van dakkapellen. Het maakt het ontwerpen van een dakkapel toegankelijk voor iedereen en het biedt iedereen een realistisch beeld van de prijs van een dakkapel. De dakkapel configurator stelt mensen in staat om binnen enkele klikken een droom dakkapel samen te stellen. Wij hopen dat dit artikel nuttig is geweest, bedankt voor het lezen.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

Voordelen bij Benelux Dakkapellen

15 jaar garantie

15 jaar garantie op de constructie

Maatwerk

Altijd 100% gemaakt voor uw situatie.

Snel geplaatst

Prefab in één dag, traditioneel in twee dagen.

6 weken

Zes weken levertijd op dit moment.

reviews

Wat zeggen onze klanten

Rated 5 out of 5
8 augustus 2022

Zeer betrouwbare bedrijf. Beloftes nagekomen. Hele mooie dakkapel.

Mansur
Rated 5 out of 5
8 augustus 2022

Ontzettend blij met onze nieuwe dakkapel en Velux raam. Mannen hebben hard gewerkt en alles netjes achter gelaten. Ook nog goed advies gehad over de verdere afwerking van de zolder. Gewoon helemaal top!

Davy en Melissa
Rated 5 out of 5
7 juli 2022

Een aanrader om hier je dakkapel te kopen. Een hele goede uitleg en je weet precies de kosten en wat je dan hebt . Ook bij de plaatsing zeer ervaren mensen die vriendelijk zijn en zeer goed werk afleveren. Ik ben zeer tevreden top!!👍👍👍

Arno De Kroon
Rated 5 out of 5
6 juli 2022

Positief: Professionaliteit

Na lang zoeken heb ik een top bedrijf gevonden, die mijn dakkapel hebben geplaatst. Ik ben super tevreden. Wordt hoogwaardig gecommuniceerd. Alles in overleg. Na service is ook top! Echt een aanrader! Chapeau!!!

Frans van Hertog
Bekijk meer reviews van klanten 

VIND HIER ANTWOORD OP UW VRAGEN

FAQ - Meest gestelde vragen

Dakkapellen zijn een geweldige manier om licht en lucht in een zolderruimte te brengen. Hoewel ze een iets lagere lichtinval hebben in vergelijking met dakramen, bieden ze in veel gevallen wel een aangename ruimtewinst op de verbouwde zolder.

Wilt u graag meer over de dakkapellen weten, dan zal onze alles over dakkapellen webpagina u veel nuttige informatie verschaffen.

Het gaat meestal om het plaatsen van prefab dakkapellen

De meeste dakkapellen van Benelux Dakkapellen Tilburg worden als een geprefabriceerde dakkapellen geïnstalleerd. Dit kan in verschillende vormen. Afhankelijk van de vorm van de dakkapel is niet alleen de lichtinval, maar ook de prijs heel anders.

Naast de prefab dakkapellen kunnen er uiteraard ook op maat gemaakte dakkapellen geplaatst worden. De kosten van zo’n speciale dakkapel kunnen vaak twee tot drie keer hoger zijn als een geprefabriceerde dakkapel.

Wat de hoogte van kunststof dakkapel prijzen bepaalt

De afmeting en vorm

De afmetingen van de dakkapel spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke prijs van een dakkapel, waarbij de dakkapel hoogte vaak nog belangrijker is dan de dakkapel breedte. Daarnaast speelt de vorm van de dakkapel natuurlijk ook een niet onbelangrijke rol in de samenstelling van de prijs.

De mogelijkheid van een dubbele dakkapel

In de praktijk zijn de gewenste lichtinval en ruimtewinst bijna altijd bepalend voor de afmeting van de door Benelux Dakkapellen Tilburg te plaatsen dakkapel. Een dubbele dakkapel is in dit geval ook altijd een interessante optie om te overwegen. U kunt zelf alle voordelen van een dubbele dakkapel op deze webpagina ontdekken.

De ramen die erin geplaatst worden

Er moet daarnaast ook met de verschillende soorten ramen die in dakkapellen worden gebruikt rekening worden gehouden. Het gaat hier om de U-waarde van de te plaatsen ramen, of het vaste ramen of draai-kiep ramen zijn, en of er extra glaslatten geplaatst moeten worden.

Verder zal de gewenste kleur van de kozijnen ook bepalend zijn. Crème en wit zijn in dit geval onze standaard kleuren. Tegen een kleine meerprijs zijn er soms ook allerlei andere interessante RAL kleuren mogelijk.

De mogelijkheid van rolluiken

En net als bij dakramen kan ook op de dakkapel rolluiken gemonteerd worden. Deze zullen het hele jaar door isoleren en ook extra privacy aan een ruimte toevoegen.

De afwerking van het dak van de dakkapel

Als laatste dient het dak van de dakkapel met dezelfde dakpannen als de rest van het dak bedekt worden. Of er zal in het geval van een plat dak dakleer aangebracht worden. Dienovereenkomstig kunnen de kosten voor het afdekken van een dakkapel variëren, afhankelijk van de bestaande dakbedekking.

De aansluiting van de bestelde dakkapel op het dak vindt vakkundig via Benelux Dakkapellen Tilburg plaats om zo een optimale waterafvoer te waarborgen.

Een op maat gemaakte prijsindicatie

Wilt u graag een betere indicatie krijgen wat een dakkapel bij Benelux Dakkapellen Tilburg kost, klik dan hier om een op maat gemaakte prijsindicatie samen te stellen.

Via Benelux Dakkapellen Tilburg een groot dakkapel laten plaatsen is heel fijn. Het creëert immers niet alleen veel meer woonkwaliteit op uw zolder, maar het zal ook letterlijk een visueel hoogtepunt op uw dak leveren. Meer algemene informatie over dakkapellen is hier te vinden.

Meer ruimte, meer licht en een betere luchtcirculatie

Een groot dakkapel plaatsen levert niet alleen een architectonische meerwaarde op. Het zal ook een behoorlijk positief effect op het welzijn hebben terwijl het meer ruimte, meer licht en een betere luchtcirculatie in uw huis levert.

Het vergroot de leefruimte en biedt tegelijkertijd meer ruimte voor horizontale kozijnen, die de binnenruimte minder snel opwarmen dan de klassieke schuine dakramen. De extra ventilatiemogelijkheden zorgen zonder meer voor een beter leefklimaat.

Een grote op maat gemaakte of prefab dakkapel

Als u zeer speciale eisen aan uw dakkapel heeft, dan zult u ondanks de hogere kosten vrijwel zeker voor een op maat gemaakte dakkapel kiezen. Deze dakkapel wordt dan ter plaatse gemaakt.

De prefab dakkapellen zijn daarentegen kant-en-klare componenten, ofwel direct klaar om op uw dak geplaatst te worden. Bij het plaatsen van een groot dakkapel hoort soms ook de aanvraag van vergunningen. De installatie van een groot prefab dakkapel vindt in de meeste gevallen binnen één dag plaats.

Wilt u graag een idee krijgen wat een groot dakkapel plaatsen kost, ga dan naar onze dakkapel kosten-berekenen webpagina om zo een schatting te ontvangen.

Houd rekening met de bestaande constructie van uw woning

Maar let op! De maat en vorm van een dakkapel zijn altijd nauw verwant aan het bestaande dak. De constructie van uw woning en de afmetingen van uw bestaande dak geven immers de maximale waarden aan, die u vervolgens dienovereenkomstig kunt gebruiken.

Let bij het kiezen van uw dakkapel bij Benelux Dakkapellen Tilburg ook altijd op de algehele indruk van de woning. Een hele grote dakkapel kan uw huis al snel topzwaar laten lijken. In sommige gevallen zijn meerdere kleine dakkapellen op het dak een betere keuze.

Stem bovendien de kozijnen en de rest van de vormgeving van een groot dakkapel op de rest van het pand af en creëer zo een harmonieuze totaalindruk.

Een dubbele of meerlaagse dakkapel

Er bestaan als opties van een grote dakkapel ook de mogelijkheid van een dubbele dakkapel, en zelfs de keuze voor een dakkapel met meerdere verdiepingen. Een dergelijke meerlaagse dakkapel wordt doorgaans over twee verdiepingen opgebouwd en wordt optisch aan de bestaande dakvorm aangepast.

Architectonisch gezien bestaan er geen grenzen aan dit type dakkapel, maar de verhoudingen van het dak en de dakkapel met meerdere verdiepingen moeten absoluut consistent zijn. Voor een meerlaagse dakkapel is de aanwezigheid van voldoende dakoppervlak natuurlijk een constructieve vereiste.

Het mooiste van dit alles is dat een meerlaagse dakkapel soms ook als een prefab dakkapel geleverd kan worden, die binnen een dag geplaatst kan worden!

Een goedkoop dakkapel plaatsen doet u uiteraard via Benelux Dakkapellen Tilburg. Maar als u ook daadwerkelijk de goedkoopste dakkapel wenst, dan zijn er allerlei factoren waar u op moet letten.

Factoren die de prijs van een dakkapel bepalen

Dit zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden die cruciaal zijn voor de prijs van een dakkapel. Het maakt hier niet direct uit of het nu om een ​​prefab dakkapel gaat of een op maat gebouwde constructie.

 • De afmetingen van de dakkapel
 • De vorm van een dakkapel
 • De kosten van de installatie
 • De uitvoering van de dakkapel en haar kozijnen met ramen

Prefab versus op maat gemaakte dakkapellen

Bij de prefab dakkapellen speelt natuurlijk de afmeting van de dakkapel een belangrijke rol in de prijs. In de regel is de hoogte van de dakkapel veel belangrijker dan de breedte. U kunt er ook van uitgaan dat de kosten van een op maat gemaakte dakkapel twee tot drie keer hoger is dan die van een prefab dakkapel.

De prijsfactoren die door de ramen bepaald worden

De ramen van de dakkapel bieden in de regel ook veel ruimte voor prijsverschillen. Afhankelijk van het type raam en het ontwerp zijn de prijzen natuurlijk verschillend. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 • De raamvorm en raamindeling
 • Het openingsmechanisme
 • De warmtedoorgangscoëfficiënt van de beglazing (de U-waarde)
 • Optionele accessoires zoals rolluiken of een geïntegreerde zonwering

De prijsfactoren die door de zijwanden bepaald worden

Daarnaast zijn er ook kostenverschillen bij dakkapellen door het type uitvoering van de zijwanden. Dit is immers afhankelijk van:

 • Het gebruikte materiaal
 • De thermische isolatie
 • De binnenbekleding

Het bouwproject zal ook duurder worden als u niet alleen de voorkant van ramen voorziet, maar ook de zijwanden.

Daarnaast kunnen ook de aansluitmogelijkheden op het dak verschillend zijn. Indien er bijvoorbeeld (extra) dakgoten nodig zijn, dan zal dit de kosten zeker beïnvloeden.

Welke andere factoren zijn van invloed op de kosten?

Het dak van de dakkapel

U dient het dakoppervlak van de dakkapel uiteraard met dezelfde dakpannen bedekken als de rest van het dak. Hierdoor ontstaat immers een uniform totaalbeeld. Een uitzondering hiervan is de dakkapel met plat dak, want hier wordt dakleer op aangebracht.

Een bouwvergunning

Om een ​​dakkapel te mogen plaatsen moet er soms een bouwvergunning bij de verantwoordelijke bouwautoriteit in uw gemeente worden aangevraagd. In de regel neemt de uitvoerende aannemer deze taak op zich.

Extra thermische isolatie

En als er meer thermische isolatie nodig is, omdat de ruimte bijvoorbeeld als slaapkamer wordt gebruikt, ook dan moet u ook rekening houden met een stijging van de totale kosten. Iets wat soms gunstig kan zijn, omdat een subsidie voor een dakkapel enkel wordt toegekend als de aanpassing van de woning tot meer duurzaamheid leidt.

Een mogelijke subsidie

Een dakkapel van Benelux Dakkapellen Tilburg is een duurzame aanpassing aan uw huis. Dus als u de plaatsing van een goedkoop dakkapel met de isolatie van de rest van het dak laat samenvallen, dan komt u wellicht voor een kostenbesparende subsidie in aanmerking.

Waarom niet zelf een dakkapel plaatsen

Het is in principe niet aan te raden om zelf een dakkapel te plaatsen. De installatie en dakaansluiting dient zeker door vakmensen zoals die van Benelux Dakkapellen Tilburg uitgevoerd worden, zodat de constructie veilig is.

Doe een online schatting en vraag een offerte aan

Als u echt geld wilt besparen, kies dan voor een goedkope prefab dakkapel. En als u graag een prijsindicatie wenst wat de goedkoopste dakkapel bij Benelux Dakkapellen Tilburg zal kosten, klik dan hier om een idee te krijgen wat een dakkapel ongeveer kost. Een offerte aanvraag zal uiteraard een veel duidelijker prijsplaatje opleveren.

Als u dakkapel specialisten nodig hebt om vakkundig een nieuwe dakkapel te laten plaatsen, dan bent u bij Benelux Dakkapellen Tilburg natuurlijk op het juiste adres.

Een dakkapel biedt veel voordelen. Het levert niet alleen meer licht en een betere ventilatie, maar een dakkapel verfraait ook de buitenkant van uw woning. Een dakkapel biedt niet alleen buiten allerlei positieve effecten, maar doet dit ook binnen door vooral extra leefruimte te creëren.

Als u graag nog wat meer nuttige informatie over dakkapellen wilt lezen, bezoek dan onze alles over dakkapellen webpagina.

dakkapel specialisten1
dakkapel specialisten1

Waarom u dakkapel specialisten nodig heeft

Als u erover nadenkt zelf een dakkapel te bouwen en/of te plaatsen, dan kunnen we melden dat zelfs de ervaren doe-het-zelver er maar beter met zijn of haar handen van af kan blijven. Er zijn hier absoluut dakkapel specialisten voor nodig. Want het werken op het dak is zeker niet voor amateurs, het is daarvoor te gevaarlijk!

Een dakkapel plaatsen is een complexe klus

Door middel van een dakkapel de dakopbouw aanpassen is behoorlijk complex. Want de constructie van het dak wordt er per slot van rekening door aangetast. Dit geldt ook voor de dichtheid van de dakpannen. Er mogen ook zeker geen koudebruggen zijn en de dakkapel heeft natuurlijk ook een geschikte thermische isolatie nodig.

Met name bij oudere woningen is het niet zeker of de draagconstructie van het dak het zal houden. Daarom moeten de dakkapel specialisten eerst de staat van de spanten controleren. Soms kunt u uw droom dan enkel realiseren als uw dak verstevigd is. Dit is zeker iets dat alleen door dakkapel specialisten uitgevoerd kan worden.

Een onzorgvuldige installatie zorgt voor een aanzienlijke schade

Kleine constructiefouten veroorzaken immers al snel een aanzienlijke schade en zullen veelal hoge herstelkosten met zich meebrengen. Als u graag geld wilt besparen, dan bent u veel beter af met de plaatsing van een prefab dakkapel via Benelux Dakkapellen Tilburg, dan met een gedoemd doe-het-zelf project.

Benelux Dakkapellen Tilburg heeft de juiste kennis

Benelux Dakkapellen Tilburg heeft de juiste specialistische kennis over de constructie en statica van alle woningtypes in huis en kunnen zo ook passende vervangende constructies installeren om de veiligheid in een woning te waarborgen.

Sterker nog, met een professionele planning kan Benelux Dakkapellen Tilburg op praktisch elke woning een individueel passende dakkapel bouwen. Het ervaren dakkapel specialisten team houdt hierbij rekening met belangrijke aspecten zoals de statica van het huis. Ook zorgen de specialisten dan voor een optimale isolatie van de dakkapel.

De prefab dakkapellen van Benelux Dakkapellen Tilburg geven ook uw woning meer licht en lucht om in te wonen. We weten allemaal wel van de positieve effecten van natuurlijk daglicht en frisse lucht op onze gezondheid.

Toch brengen de meeste mensen steeds meer tijd binnenshuis door. Dit is vrij eenvoudig te veranderen. Bijvoorbeeld via een verbouwing in uw huis. In veel woningen bevinden zich immers ongebruikte woonruimtes onder het dak, die door hun hoogte veel daglicht en frisse lucht aan kunnen bieden.

Verander de donkere zolder in een lichtovergoten plek

Met het plaatsen van een prefab dakkapel van Benelux Dakkapellen Tilburg wordt uw donkere zolder in slechts één dag tot een nieuwe, lichtovergoten plek omgetoverd. En in tegenstelling tot een standaard horizontaal dakraam vergroot een dakkapel direct de bruikbare oppervlakte op de zolder om zo een vergrote leefruimte te creëren.

Andere pluspunten van een prefab dakkapel zijn de verfraaiing van het dak en een algemene waardering en waardestijging van het gehele pand. Er zijn dus tal van redenen om na te denken over het plaatsen van een prefab dakkapel.

Enkele mogelijke dakkapellen uitvoeringen

En zijn allerlei dakkapel voorbeelden die als een ruimtewonder en lichtbrenger aangemerkt kunnen worden. Ze zijn er in diverse vormen verkrijgbaar. U kunt ze onder meer in platte, puntige, hoekige en ronde dakkapellen onderverdelen. Maar ook binnen deze categorieën zijn er nog verschillende soorten dakkapellen. Dit zijn de vier populairste uitvoeringen:

 • Een dakkapel met een plat dak. Dit is een goedkope en eenvoudige constructie
 • Een dakkapel voorzien van een puntdak. Deze zijn eenvoudig en elegant qua vormgeving
 • Een dakkapel met een schuin dak. Het is simpel en behoorlijk populair
 • Een driehoekige dakkapel. Deze constructie zorgt voor extra lichtinval

Meer informatie over deze dakkapellen is op de alles over dakkapellen webpagina terug te vinden.

De prefab dakkapellen met platte daken zijn het populairst

Vooral de prefab dakkapellen met platte daken worden veel toegepast. Dakkapellen met een plat dak zijn ideaal voor zacht hellende daken, omdat ze indruk maken door hun eenvoudige elegantie. De dakkapellen met een plat dak zijn daarnaast ook prima geschikt voor de klassieke dakvormen. Bovenal zorgen dakkapellen met een plat dak voor een grote ruimtewinst.

De mogelijkheid van meerlaagse dakkapellen

Benelux Dakkapellen Tilburg is niet zomaar een dakkapellen specialist, want wij kunnen ook heel speciale meerlaagse dakkapellen leveren, die bij de verticale gevel van een gebouw direct in een gevelvlak overgaan. De dakkapel rust hierbij op de dragende buitengevel en door het grote volume van een meerlaagse dakkapel ontstaat dan een veel groter secundair dak.

Of een unieke dakkapel met een eigen balkon

Een andere interessante mogelijkheid of woonwens is een dakkapel met een eigen balkon te combineren. Het verlangen naar extra leefruimte wordt zo heel prachtig met de droom van een balkon gecombineerd. Iets dat tot meer verblijf in de frisse lucht uitnodigt.

De aanwezigheid van voldoende dakoppervlak is natuurlijk een bouwkundige vereiste. Evenals de vergunning om dit mogelijk te maken. Maar de ruimte die met een dakkapel met balkon gewonnen wordt is enorm. En op deze manier wordt de hele zolder behoorlijk met natuurlijk licht overspoeld. Bovendien zal de hele woning zo flink in waarde opgewaardeerd worden.

Als u op korte termijn een betaalbare dakkapel van perfecte kwaliteit wilt laten plaatsen, dan bent u bij Benelux Dakkapellen Tilburg op het juiste adres. U bent er bij ons namelijk zeker van dat uw project in goede professionele handen is en wij het snel en vakkundig opleveren.

Een dakkapel kan een prachtige nieuwe leefruimte creëren. Dakkapellen zijn complex om te installeren, maar met de juiste dakkapel aanbieding via ons is dit toch nog heel betaalbaar.

benelux dakkapellen aanbieding
benelux dakkapellen aanbieding

Een dakkapel biedt veel voordelen

Zo’n dakkapel aanbieding brengt veel voordelen met zich mee. Want een dakkapel creëert niet alleen extra leefruimte, maar verhoogt ook de waarde van uw woning. Er moet dan uiteraard wel voor een prima dakaansluiting, goede isolatie en afdichting gezorgd worden. Maar dat is waarom u van ons, de ultieme dakkapel specialisten gebruik maakt.

Om een idee te krijgen wat een dakkapel ongeveer kost, kunt u onze speciale dakkapel kosten berekenen webpagina raadplegen.

Hoe wordt de prijs van een dakkapel aanbieding bepaald

Een gunstige dakkapel aanbieding wordt vooral bepaald door de afmetingen en het soort materiaal. De breedte van de dakkapel heeft veel invloed op de dakkapel prijs. Want des te breder de dakkapel moet zijn, des te meer kozijnen, glas en ramen het nodig heeft.

Een prefab dakkapel aanbieding is ook een flink stuk goedkoper dan het aanschaffen van een op maat gemaakte dakkapel. Bespaar dus zeker op de prijs van uw dakkapel door hier rekening mee te houden.

De standaard hoogte voor veel prefab dakkapellen is bovendien 1.50 meter, dus alle dakkapellen die hoger moeten zijn zullen ook vaak een stuk duurder uitvallen.

De populairste en goedkoopste materiaalkeuze voor dakkapellen is kunststof. Er wordt daarbij vaak voor een houtlook gekozen. Kunststof is een prima keuze, want een kunststof dakkapel is niet alleen zeer onderhoudsvriendelijk, inbraakwerend, maar kent ook een langere levensduur dan hout.

Het is verder van belang om bij een dakkapel aanbieding te weten dat een dakkapel normaal gesproken geen vergunning nodig heeft wanneer Benelux Dakkapellen Tilburg deze aan de achterkant het het huis plaatst. Maar aan de voorkant, linker- of rechterzijde is meestal wel een vergunning verplicht.

Een dubbele dakkapel delen is heel gunstig

Als u graag een extra lage dakkapel aanbieding wilt ontvangen, dan is dit goed mogelijk wanneer u samen met uw buren een dakkapel neemt. Een dubbele dakkapel die u samen deelt is namelijk de allergoedkoopste oplossing. Wilt u hier graag wat meer over weten? Neem dan zeker even contact met ons op.

Precies weten waar u aan toe bent

Weet als laatste dat wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, u van ons dan uiteraard een volledig gespecificeerde en scherpe dakkapel aanbieding van de totale kosten ontvangt. Dit is heel transparant, zoals het ook hoort.

Dat is heel belangrijk, want bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Alle kosten die er dus bij het plaatsen van een dakkapel komen kijken, zijn bij ons bij de prijs inbegrepen. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Een comfortabel woonparadijs onder uw eigen dak

Een dakkapel verhoogt de woonkwaliteit op de bovenste verdieping enorm, dit vooral doordat er zo veel extra ruimte wordt gewonnen. Daarnaast laat het ook meer daglicht binnen. De meeste huiseigenaren vinden deze investering bij de juiste dakkapel aanbieding ook zeker de moeite waard. Want op deze wijze creëren ze eindelijk een behoorlijk comfortabel woonparadijs onder hun eigen dak.

Als u op korte termijn een betaalbare dakkapel van perfecte kwaliteit wilt laten plaatsen, dan bent u bij Benelux Dakkapellen Tilburg op het juiste adres. U bent er bij ons namelijk zeker van dat uw project in goede professionele handen is en wij het snel en vakkundig opleveren.

Een dakkapel kan een prachtige nieuwe leefruimte creëren. Dakkapellen zijn complex om te installeren, maar met de juiste dakkapel aanbieding via ons is dit toch nog heel betaalbaar.

Een dakkapel biedt veel voordelen

Zo’n dakkapel aanbieding brengt veel voordelen met zich mee. Want een dakkapel creëert niet alleen extra leefruimte, maar verhoogt ook de waarde van uw woning. Er moet dan uiteraard wel voor een prima dakaansluiting, goede isolatie en afdichting gezorgd worden. Maar dat is waarom u van ons, de ultieme dakkapel specialisten gebruik maakt.

Om een idee te krijgen wat een dakkapel ongeveer kost, kunt u onze speciale dakkapel kosten berekenen webpagina raadplegen.

Hoe wordt de prijs van een dakkapel aanbieding bepaald

Een gunstige dakkapel aanbieding wordt vooral bepaald door de afmetingen en het soort materiaal. De breedte van de dakkapel heeft veel invloed op de dakkapel prijs. Want des te breder de dakkapel moet zijn, des te meer kozijnen, glas en ramen het nodig heeft.

Een prefab dakkapel aanbieding is ook een flink stuk goedkoper dan het aanschaffen van een op maat gemaakte dakkapel. Bespaar dus zeker op de prijs van uw dakkapel door hier rekening mee te houden.

De standaard hoogte voor veel prefab dakkapellen is bovendien 1.50 meter, dus alle dakkapellen die hoger moeten zijn zullen ook vaak een stuk duurder uitvallen.

De populairste en goedkoopste materiaalkeuze voor dakkapellen is kunststof. Er wordt daarbij vaak voor een houtlook gekozen. Kunststof is een prima keuze, want een kunststof dakkapel is niet alleen zeer onderhoudsvriendelijk, inbraakwerend, maar kent ook een langere levensduur dan hout.

Het is verder van belang om bij een dakkapel aanbieding te weten dat een dakkapel normaal gesproken geen vergunning nodig heeft wanneer Benelux Dakkapellen Tilburg deze aan de achterkant het het huis plaatst. Maar aan de voorkant, linker- of rechterzijde is meestal wel een vergunning verplicht.

Een dubbele dakkapel delen is heel gunstig

Als u graag een extra lage dakkapel aanbieding wilt ontvangen, dan is dit goed mogelijk wanneer u samen met uw buren een dakkapel neemt. Een dubbele dakkapel die u samen deelt is namelijk de allergoedkoopste oplossing. Wilt u hier graag wat meer over weten? Neem dan zeker even contact met ons op.

Precies weten waar u aan toe bent

Weet als laatste dat wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, u van ons dan uiteraard een volledig gespecificeerde en scherpe dakkapel aanbieding van de totale kosten ontvangt. Dit is heel transparant, zoals het ook hoort.

Dat is heel belangrijk, want bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Alle kosten die er dus bij het plaatsen van een dakkapel komen kijken, zijn bij ons bij de prijs inbegrepen. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Meer licht, meer ruimte en een betere ventilatie: een dakkapel biedt veel voordelen. Het zou het liefst al direct bij de bouw van het huis moeten worden gepland. Maar afhankelijk van de woning zou het achteraf inbouwen van een dakkapel ook heel goed mogelijk zijn.

Bent u op zoek naar een grotere zolder, maar is één dakkapel niet genoeg? Wilt u namelijk écht veel meer ruimte creëren? De vraag van “wat is het voordeel van een dubbele dakkapel?” is dan gelijk heel simpel beantwoord.

Twee maal zoveel licht en ruimte

Met de plaatsing van een dubbele dakkapel creëert u immers direct tweemaal zoveel licht en ruimte in uw woning. Uw wooncomfort in de betrokken woonruimtes zal hierdoor ook beduidend toenemen.

Een dubbele dakkapel kan zeer handig zijn om twee kamers te creëren, of om de zolderruimte van uw huis optimaal te benutten. Het heeft niet alleen veel voordelen, maar het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit.

Wegnemen ruimtetekort of realisatie extra kamers

Indien er in uw huishouding op een gegeven moment sprake van ruimtetekort is, bijvoorbeeld door een gezinsuitbreiding, dan kan zo’n dubbele dakkapel ook een prima alternatief voor een verhuizing zijn. Want met een dubbele dakkapel kunt u bijvoorbeeld extra slaapkamers realiseren. Of denk bijvoorbeeld aan een extra werk-, studeer- of logeerkamer of wellicht een speciale speelkamer voor de kinderen.

Dubbele dakkapellen kunnen onder meer naast elkaar of boven elkaar worden geplaatst. Dit laatste zorgt ervoor dat één of twee verdiepingen gelijktijdig een flink stuk ruimer en lichter worden. Door heel slim voor een dakkapel op twee verdiepingen te kiezen, kunt u uw huis naast een extra (slaap-) kamer ook met bijvoorbeeld een extra badkamer uitbreiden. Het gaat in dit geval veelal om de middelste woonlaag en de zolder.

Het plaatsen van een dubbele dakkapel met haar extra ruimte zal er uiteraard voor zorgen dat de waarde van uw woning verhoogd wordt.

Een dubbele dakkapel met de buren delen

Het is bovendien mogelijk om samen met uw buren een dubbele dakkapel te plaatsen. Op deze wijze kunt u de kosten voor een dakkapel delen en ervaart u beiden het voordeel van meer ruimte thuis.

Het is daarnaast ook fijn om te weten dat deze dakkapellen vanwege hun standaard vormen vaak vergunningsvrij geplaatst kunnen worden.

Informeer voor het plaatsen van een dubbele dakkapel natuurlijk wel altijd eerst bij uw gemeente naar de actuele voorwaarden en richtlijnen in uw woonplaats.

Een prefab dubbele dakkapel of eentje op maat

Een dubbele dakkapel kunt u op twee manieren laten plaatsen. Als u voor een prefab versie kiest, dan wordt de dubbele dakkapel kant-en-klaar opgeleverd. Het wordt dan met behulp van een hijskraan op een opening in het dak gezet. Het plaatsen van een prefab dakkapel vindt vaak binnen 1 dag plaats.

Als u liever voor maatwerk gaat, dan wordt de dubbele dakkapel ter plekke opgebouwd. Deze methode neemt veel meer tijd in beslag. Dit kan enkele dagen tot een week duren.

Een airco is in de zomerse hitte haar gewicht in goud waard. De vast geïnstalleerde airconditioners met een buitenunit zijn zogenaamde split-airconditioners. De binnenunit van een dergelijke airconditioner koelt de binnenlucht met behulp van een koelmiddel, waarbij de lucht tegelijkertijd wordt gefilterd en ontvochtigd. Deze binnenunit plaatst u uiteraard dichtbij de te koelen locatie.

Waar de buitenunit van een airco te plaatsen?

Maar waar de buitenunit precies geplaatst kan worden, is afhankelijk van de situatie. Het is belangrijk dat de unit volledig vrij staat. En voor de optimale werking is het aan te raden om de buitenunit in de schaduw te plaatsen. Want wanneer de buitenunit in de volle zon staat, zal het langer duren voordat er koude lucht de woning ingaat.

Houd rekening met de buren

Ook is het goed om rekening met de buren te houden, want deze buitenunit zal namelijk geluid produceren. Sterker nog, dankzij de nieuwe geluideisen is het vrijwel onmogelijk om een airco bij appartementen en rijtjeshuizen met een smalle tuin te laten plaatsen.

Want voor de buitenunit van een airconditioner geldt vanaf 1 april 2021 namelijk dat deze overdag niet meer dan 45 dB aan geluid mag maken in de buurt van een woning van de buren. Voor ’s nachts is de norm hiervan zelfs 40 dB.

Hoe het gemonteerd moet worden

Een buitenunit moet op een stabiele plaats gemonteerd worden waar het niet trilt en waar het aan weerszijden voldoende vrije ruimte voor haar luchtstroom heeft. Het moet tevens op een plaats gemonteerd worden waar het gemakkelijk toegankelijk voor haar onderhoud is.

De meeste buitenunits van split-airconditioners worden over het algemeen tegen de buitenmuur van de ruimte geïnstalleerd die geklimatiseerd wordt.

Het plaatsen van een airco op een dakkapel

Zo’n muurmontage van de buitenunit is echter niet overal mogelijk. Het dak van een woning of het platte dak van een dakkapel biedt dan een goede oplossing voor het bevestigen van een airco. Het is dan wel belangrijk om in gedachten te houden dat een airconditioner absoluut niet scheef mag staan. Zorg er dus voor dat het apparaat waterpas staat. Het apparaat mag in geen enkel geval direct op een hellend dak geïnstalleerd worden.

In sommige gevallen zullen woningeigenaren ervoor kiezen om de buitenunit op hun dakkapel te installeren om deze zoveel mogelijk uit het zich te houden. Kan ik een airco op een dakkapel plaatsen kan dan beantwoord worden door te melden dat dit een perfecte locatie voor airconditioners kan zijn.

Er hoeft per slot van rekening weinig geboord te worden en er zijn bovendien korte leidingen nodig. Mits de dakkapel daar sterk genoeg voor is, haar design het toelaat en het intern niet voor trillingen zorgt.

De buitenunit aan de koele kant van de woning plaatsen

Zoals hierboven al een beetje vermeld werd, is het aan te raden om de buitenunit van de airco aan de koelere kant van uw huis te plaatsen. Zo zal dit apparaat minder belast worden om de lucht af te koelen. Want als de lucht eromheen te warm is, dan moet het apparaat harder werken om deze lucht af te koelen. En des te harder uw airco werkt, des te meer energie het verbruikt.

Zo krijgt u dan hogere energierekeningen en uiteindelijk zal het ook tot een kortere levensduur leiden. Dat zou natuurlijk zonde zijn, want dan wordt die airco, die haar gewicht in goud waard is, een wel heel kostbare aangelegenheid.

Sommige dakkapellen worden van goedkopere of minder duurzame materialen dan de rest van het dak gemaakt. De meeste dakkapel lekken treden op als het gootstuk verslechtert en hierdoor de verbinding tussen de twee daken verzwakt wordt. Dit is iets wat tot lekkage kan leiden die schimmel, vlekken en schade aan de muren van uw woning kunnen veroorzaken.

Het uitvoeren van een dakkapel reparatie vereist wel wat tijd en uiteraard het juiste gereedschap. Maar zo’n reparatie is aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van een binnenmuur die door het lek beschadigd is. Hoe om te gaan met een dakkapel lekkage is daarom een belangrijke vraag, want u wilt natuurlijk dat dit vakkundig opgelost wordt. En op een wijze dat het probleem niet terugkeert!

Onderhoud en reparatie

Zoals met elk structureel onderdeel van uw huis het geval is, moeten ook de bestaande dakkapellen volgens bepaalde normen onderhouden worden om zo hun lange levensduur te garanderen. Omdat veel dakkapellen na de oorspronkelijke constructie van een woning geïnstalleerd zijn, kunnen hun materialen ook in een ander tempo dan de rest van het dak rotten en kromtrekken.

Loodslab of loodvervanger

Lekkages in dakkapellen komen vrij vaak voor. De beste manier om dit op te lossen, is door het gebied tussen de dakspanen van uw dak en uw dakkapel beter met een loodslab of loodvervanger af te dichten. Ubiflex is een goed voorbeeld van een milieuvriendelijke loodvervanger.

Of wellicht volledig te verwijderen en vervangen door een compleet nieuwe afdekking. Want een dakkapel dient zeer zeker een nette en waterdichte aansluiting op uw dak te hebben. Het lood van een dakkapel vervangen is op zichzelf geen moeilijk karwei, maar het moet wel heel nauwkeurig gebeuren.

Dakleer, dakpannen en dakgoten

De dakbedekking bovenop de dakkapel is natuurlijk ook een belangrijke factor. Als het dakleer niet meer in orde is, dan moet dit uiteraard professioneel aangepakt worden. Hetzelfde geldt voor de mogelijk gebruikte dakpannen en de vervanging van verrotte houten onderdelen of plaatmaterialen.

Vergeet verder uiteraard ook de dakgoten niet. Want een reparatie aan uw dakgoot doet u ook het liefst zo snel mogelijk om (verdere) vochtproblemen te vermijden.

Zo vakkundig mogelijk laten repareren

De belangrijkste fout die iemand bij het herstel van dit alles kan maken, is dan een onervaren dakdekker of algemene aannemer in te huren om aan uw dak te werken. Jazeker, dit zal u vaak wel wat geld besparen. Maar het optimaal repareren van uw dakkapel is van cruciaal belang om uw huis droog te houden. En bovendien nog veel langer van uw dakkapel te kunnen genieten. Een nieuwe installeren kost namelijk wel het een en ander.

Het dak met de daarop aangebrachte dakkapellen speelt een belangrijke rol in de uitstraling van een woning. Mossen en korstmossen, die zich na verloop van tijd op de dakpannen nestelen, evenals al het vuil op een dakkapel bederven het totaalbeeld hiervan.

Maar niet alleen het beroerde uiterlijk is een probleem, want al deze aangroei en viezigheid is soms ook schadelijk voor de kwaliteit van uw woning. Plus als de dakpannen schoon zijn, dan kan het regenwater ook beter weglopen.

Het schoonmaken van de dakgoten

Daarnaast moeten alle huiseigenaren er tevens aan denken hun dakgoten schoon te (laten) maken. Dit minstens één keer per jaar en bij voorkeur in de herfst, wanneer de zwaarste bladval al is afgelopen. Het komt namelijk regelmatig voor dat als er ook maar een paar blaadjes op de verkeerde plek zitten, de goot al verstopt raakt. Als het regenwater niet meer vrij kan wegstromen, loopt de goot over. Dit leidt al snel tot een niet onaanzienlijke vochtschade aan het metselwerk en de fundering van de woning.

Waarom een professionele dakreiniging uit te laten voeren

Veel huiseigenaren willen in dit geval graag een complete professionele dakreiniging zodat het dak er daarna weer als nieuw uitziet. Het wordt onervaren doe-het-zelvers niet geadviseerd het dak met al zijn elementen zelf te reinigen, daar de kans op letsel te groot is.

Als u hoogtevrees heeft, problemen met de bloedsomloop of hartproblemen, of u nog nooit eerder op een dak bent geweest, huur dan zonder meer een professioneel schoonmaakbedrijf in om dit werk voor u te laten doen.

Als u het schoonmaakwerk toch zonder professionele hulp wilt doen, moet u zeker de juiste apparatuur aanschaffen. Een hogedrukreiniger is veelal voldoende. En zorg uiteraard voor de nodige veiligheidsmaatregelen.

Denk hierbij aan een ladder (of steiger) en een veiligheidssysteem, speciaal voor daken die op een hoogte van meer dan drie meter beginnen. Vergeet uiteraard ook speciale veiligheidsschoenen met antislipzolen niet!

Het schoonmaken van de dakkapellen

De dakkapellen bevinden zich meestal ook op een grote hoogte van een woning en zijn vaak aan een schuin dak verbonden. Het schoonmaken van een dakkapel is daardoor een gevaarlijke klus te noemen.

U wilt deze dakkapellen natuurlijk regelmatig schoon (laten) maken. Dakkapellen hebben door het wisselvallige Hollandse weer immers veel te verduren en kunnen daardoor ook behoorlijk vies worden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene aanslag (algen), mos en zand. Deze vervuiling resulteert niet alleen in een slecht uiterlijk, maar al dit vuil zal op een gegeven moment ook in het materiaal van een dakkapel zelf trekken. Hierdoor wordt de conditie van uw dakkapel aangetast en neemt de kwaliteit en levensduur ervan flink af.

Bij een professionele schoonmaak wordt de beplating, zijn regenwaterafvoer en de ramen en kozijnen van de dakkapel vakkundig schoongemaakt. Dit alles voor slechts een paar tientjes per keer. En als de dakgoot, mogelijke rolluiken en de ventilatieroosters schoongemaakt moeten worden, dan kost dit nog een beetje extra.

Voor een optimaal onderhoud van een dakkapel zou dit schoonmaken idealiter ieder jaar plaats moeten vinden. U zou dit dan ook prima met het schoonmaken van de dakgoten kunnen combineren.

Dakkapellen zijn kleine, vaak zeer handige uitbreidingen voor een woning, maar kunnen soms wel hoge kosten met zich meebrengen. Bij het plaatsen van dakkapellen zijn er zowel kant-en-klare constructies die met behulp van een kraan in het dakgebied worden gehesen, als ‘handgemaakte’ constructies die een aannemer ter plaatse op het dak bouwt. Beide soorten kunnen een aanzienlijke meerwaarde aan een woning toevoegen.

Hoeveel kost een geprefabriceerde dakkapel ongeveer?

De meest kosteneffectieve oplossing is een geprefabriceerde dakkapel. Voor kleine en eenvoudig vormgegeven kant-en-klare dakkapellen zijn de prijzen doorgaans relatief laag. Inclusief de installatiekosten zullen dergelijke dakkapellen doorgaans tussen de 3.000 en 5.000 euro kosten. Speciale uitvoeringen kunnen echter aanzienlijk duurder uitvallen, iets wat ook voor kleine dakkapellen geldt.

Bij een toenemende omvang lopen de kosten echter bijzonder snel op. De grotere dakkapellen met een breedte van meer dan 2 meter kosten doorgaans tussen de 7.000 euro tot 10.000 euro. Dat is inclusief de montage.

Hoeveel kost een kant-en-klare dakkapel precies?

Hoe u verder precies de kosten voor een dakkapel kunt berekenen is heel moeilijk van te voren aan te geven. Dit hangt immers af van de afmeting van de dakkapel, het aantal ramen, de constructieve vormgeving en de vorm van de dakkapel.

De belangrijkste prijsverschillen worden over het algemeen door de ramen van de dakkapel veroorzaakt. Afhankelijk van het type raam en het ontwerp zijn de prijzen uiteraard verschillend. Denk hierbij onder meer aan de raamvorm en raamindeling, de raambalken, het openingsmechanisme, de warmtedoorlatendheid en beglazing. Denk ook aan de extra kosten van ingebouwde rolluiken of een geïntegreerde zonwering.

Daarnaast zijn er uiteraard ook verschillen in kosten door het type uitvoering van de zijwanden. Denk in dit geval aan het verkozen materiaal, de thermische isolatie en binnenbekleding. Bovendien kunnen ook de waterafvoer mogelijkheden op het dak verschillend zijn. Indien er aparte goten nodig zijn, dan verhoogt dit zeker de kosten.

U schaft ook niet alleen een geprefabriceerde dakkapel aan. Om te beginnen heeft u soms een bouwvergunning voor de dakkapel nodig. Daarnaast moet u rekening houden met de transportkosten van de dakkapel en eventueel het huren van een kraan om de dakkapel op het dak te plaatsen als dit niet bij de installatiekosten inzit. En nadat de dakkapel geplaatst is, is er tevens een afwerking in het interieur noodzakelijk.

Kosten besparen op het plaatsen van een dakkapel

Kant-en-klare dakkapellen zijn aanzienlijk goedkoper dan de op maat gemaakte dakkapellen. Overleg in een vroeg stadium met een aannemer om het optimale prefab model voor uw dak te vinden! Een andere kostenbesparende tip is om het plaatsen van een dakkapel met andere werkzaamheden op het dak te combineren.

Verder zou u het beste aan een dakkapel met een plat dak willen denken. Deze biedt tegen een relatief lage prijs namelijk de grootste winst qua ruimte en licht. Eén groot raam is ook betaalbaarder dan meerdere kleine.

Vraag ook verschillende offertes aan en zorg ervoor dat deze allemaal dezelfde items bevatten. Alleen dan kunnen de offertes echt met elkaar worden vergeleken. Probeer indien mogelijk van overheidssubsidies voor energiegerelateerde renovaties te profiteren.

Ben je van plan om in de toekomst een dakkapel te laten plaatsen? Dan zul je rekening moeten houden met enkele voorwaarden die hieraan worden gesteld door de rijksoverheid. In sommige gevallen is het noodzaak dat hiervoor een bouwvergunning wordt aangevraagd.

In onderstaande tekst lees je meer over de fundamentele redenen achter dakkapel vergunningen. Ondanks dat een dakkapel allerlei ruimtelijke mogelijkheden schept, kun je tegenwoordig niet zo maar een dakkapel op je dak laten monteren.

Het belang van een dakkapel vergunning

Het belang van een dakkapel vergunning vertaalt zich in diverse factoren. Zo’n vergunningsaanvraag zorgt er bijvoorbeeld voor dat de veiligheid van zowel bewoners als omwonenden gewaarborgd blijft. 

Daarnaast wordt via deze weg rekening gehouden met de inpassing in de omliggende omgeving. In sommige situaties is hiervoor zelfs een omgevingsvergunning nodig. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de VELUX-dakkapellen.

Grenst de dakkapel aan een openbaar toegankelijk gebied zoals de openbare weg? Dan heeft dit normaliter een grotere invloed op de directe omgeving, dan een dakkapel die aan de achterkant van een huis wordt gebouwd. 

Dakkapel vergunningsvrij laten plaatsen

Een dakkapel aan de voor- of zijkant van een huis, mag in de meeste gevallen niet zonder omgevingsvergunning worden geplaatst. Voor het plaatsen van een dakkapel (zonder vergunning) gelden de volgende voorwaarden.

De dakkapel mag op het achterdakvlak, of op een zijdakvlak worden geplaatst. Hierbij mag het zijdakvlak echter niet aan openbaar toegankelijk gebied (de weg, groen) grenzen. Ook moet de bovenkant minimaal 0,5 meter onder het hoogste punt van een schuin dak uitsteken en de zijkanten liggen minimaal 0,5 meter van de zijkanten van het dakvlak.

Verder dient de dakkapel een plat dak te hebben en mag deze niet hoger dan 1,75 meter zijn, gemeten vanaf de voet van de dakkapel. De onderkant van de dakkapel moet meer dan 0,5 meter, maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van een schuin dak uitsteken.

Afsluitend mag de dakkapel niet op een tijdelijke woning of woongebouw, zoals een woonkeet, of woonwagen worden geplaatst. Dit geldt ook voor vakantiehuisjes of andere tijdelijke gebouwen.

Ben je toevallig geïnteresseerd in een dakkapel modern? In vergelijking met de traditionele variant, beschikt de moderne dakkapel over diverse voordelen. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Wat is een dakkapel modern?

Een dakkapel modern vertaalt zich in een makkelijk onderhoudbare dakkapel, waarbij zowel uitstraling, materiaalgebruik en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. De moderne uitstraling is vooral herkenbaar aan het strakke design gecombineerd met lichtgewicht materialen zoals;

 • Kunststof
 • Zink
 • Aluminium
 • Polyester

Dit soort materialen hebben doorgaans een langere levensduur en zijn makkelijk te onderhouden. Een dakkapelconstructie gemaakt van kunststof of polyester, is namelijk een stuk makkelijk schoongemaakt dan bijvoorbeeld een houten dakkapelconstructie.

Verder biedt een moderne variant meer mogelijkheden op het gebied van isolatie. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen en integreren van een rolluik voor een dakkapel. Aangezien het plaatsen hiervan een vrij gevaarlijke klus is, laten veel huiseigenaren dit standaard door een rolluik specialist uitvoeren.

Voordelen van moderne stijl

Een moderne dakkapel komt tegenwoordig met allerlei interessante voordelen vergeleken met de traditionele dakvensters. De plaatsing van een rolluik biedt naast de isolerende werking ook meer controle over de lichtinval in huis.

Een rolluiken kan tijdens montage (of achteraf) worden toegevoegd en bestaat voor een groot deel uit kunststof, gecombineerd met hout en andere materialen. De verschillende opties zijn tegenwoordig eindeloos, waardoor er voor vrij elke bestaande dakkapel wel een passend rolluik op maat kan worden gemaakt.

Dit maakt een moderne dakkapel ook een stuk minder gevoelig voor inbraak. Zodra inbrekers een kunststof dakkapelconstructie zien waarbij rolluiken het venster blokkeren, dan is de kans groot dat ze geeneens moeite zullen doen om binnen te komen.

Een dakkapel renoveren biedt tegenwoordig allerlei interessante voordelen. Wanneer hierbij de juiste keuzes worden gemaakt, dan kan een simpele dakkapel renovatie de waarde van uw huis binnen no-time flink verhogen. 

Zo’n project vereist natuurlijk wel de nodige voorbereiding, waarbij diverse mogelijkheden de revue kunnen passeren. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat de hele constructie van de dakkapel wordt gestript. In de praktijk blijkt het plaatsen van een volledig nieuwe kunststof constructie doorgaans een stuk voordeliger te zijn, dan het laten renoveren van een bestaand dakraam. 

Bij twijfel kunt u de beschikbare mogelijkheden natuurlijk ook altijd met een specialist bespreken. Deze zal ter voorbereiding bij u thuis alles zorgvuldig opmeten en de voor- en nadelen samen met u doornemen. Zo kunt u vervolgens de best mogelijke keuze maken. 

Waarom een dakkapel renovatie?

Het is normaal dat de staat van een dakkapel na verloop van tijd zal verminderen. Soms is het vervangen van één of enkele onderdelen voldoende, om bijvoorbeeld een kleine lekkage onder het dak te verhelpen.

In andere gevallen kiest men ervoor om een dakkapel te laten renoveren of direct compleet te vervangen. De redenen hiervoor kunnen per huiseigenaar verschillen, maar over het algemeen bepaalt de staat van het dakvenster in hoeverre een renovatie daadwerkelijk nodig is. 

Stel dat bijvoorbeeld alleen de buitenkant op bepaalde plekken gerenoveerd hoeft te worden, dan vallen de renovatiekosten over het algemeen behoorlijk mee. Een dakkapel die zowel aan de binnen- als buitenkant is beschadigd, die wordt dan vaak (in overleg) volledig vervangen door bijvoorbeeld een duurzame kunststof dakkapel

Dakkapel renoveren of vervangen?

Soms overweegt men een dakkapel renovatie, terwijl het laten plaatsen van een modern exemplaar veel duurzame voordelen met zich meebrengt. Duidelijke communicatie tussen huiseigenaar en het bouwbedrijf is dus ook noodzakelijk om eventuele misverstanden te voorkomen. 

Daarnaast bestaat een nieuwe dakkapel tegenwoordig vooral uit duurzame materialen. Dit heeft in veel gevallen een positief effect op de levensduur en het isolerend vermogen van de dakkapel.

Verder neemt het vervangen van een bestaande dakkapel tegenwoordig slechts 1 á 2 dagen in beslag, waardoor steeds meer mensen hiervoor kiezen in plaats van een renovatie. 

Een periodieke dakkapel reiniging zorgt ervoor dat schimmels, algen en andere viezigheid geen kans krijgen om in het materiaal trekken. Denk bijvoorbeeld ook aan mosvorming, zand en andere groen gekleurde aanslag, die na verloop van tijd de staat van een dakkapel kan doen verminderen. 

Het schoonmaken heeft hierdoor een positief effect op de levensduur. Door (slechte) weersomstandigheden krijgen sommige dakkapellen het flink te verduren en kunnen dus ook binnen no-time behoorlijk vies worden.

Dat geldt overigens voor alle modellen, ongeacht het gebruikte materiaal. Voor Moeder Natuur maakt het namelijk niets uit of de dakkapel van hout, kunststof of aluminium is gemaakt. Dit maakt het reinigen van een dakkapel een periodieke klus, waar je zogezegd niet zo snel onderuit komt.

Dakkapel reiniging

De meeste dakkapellen bevinden zich ter hoogte van het dak, waardoor een verkeerde stap tijdens het schoonmaken ernstige gevolgen kan hebben. Hierdoor wordt het reinigen van een dakkapel een risicovolle klus, die je niet zo maar zelf kunt uitvoeren. 

Vooral als de dakkapel op een schuin dak is geplaatst, is het niet aan te raden om (zonder veiligheidsmaatregelen) deze werkzaamheden uit te voeren. Veel huiseigenaar maken dus ook de keuze om de reiniging van de buitenkant aan professionals over te laten.

Het is afhankelijk van diverse factoren hoe frequent dit moet gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de dakkapel, maar ook de locatie en tijd van het jaar kunnen een rol spelen. 

Gemiddeld is een grondige dakkapel reiniging één keer per jaar voldoende, om de kwaliteit van het materiaal in optimale staat te houden. De binnenkant kan zonder al te grote risico’s om de zoveel tijd worden schoongemaakt.

Kunststof dakkapel reinigen

De meeste dakkapellen die tegenwoordig worden geplaatst beschikken over kunststof kozijnen. In vergelijking met hout en metaal, vereist kunststof minder onderhoud en is bovendien makkelijk schoon te krijgen.

Hiervoor bestaan pH-neutrale reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor het reinigen van kunststof dakkapellen. Door dit soort reinigingsmiddelen bevatten geen chemische toevoegingen die het materiaal kunnen beschadigen. 

Toch is het raadzaam om na elke reiniging het dak met (geïoniseerd) water af te spoelen. Dit voorkomt dat residu van het schoonmaakmiddel op het materiaal achterblijven.

Meer ruimte op zolder?

Meer ruimte op zolder voor een extra slaapkamer? Of wilt u een kantoor om effectiever te kunnen thuiswerken?

Hoe dan ook, met een dakkapel krijgt u meer ruimte en licht op zolder en daardoor meer woongenot. Daarnaast is het een investering in uw woning, want een dakkapel betaalt zichzelf terug
Wat kost een dakkapel
Zelf een prijs berekenen. Gratis, vrijblijvend en anoniem 
Copyright © 2022 Benelux Dakkapellen Tilburg
Webdesign door SpijkerslagDashboard
calendar-fullrocketcheckmark-circlelayers