benelux dakkapellen tilburg logo120

Alles over dakkapellen

Wat kost een dakkapel

Als jij graag wat meer zonlicht of zolderruimte aan jouw huis toe wilt voegen, dan kun je overwegen om een dakkapel of dakkapellen te installeren. En of jouw zolder nu een actieve leefruimte is of puur voor opslag wordt gebruikt, deze dakkapellen bieden verschillende voordelen.

Dakkapellen fleuren namelijk niet alleen een zolderkamer op, maar ze kunnen alsook meer ruimte bieden, jouw huis helpen beter te ventileren en zelfs de aantrekkingskracht aan de binnen- en buitenzijde vergroten.

Hieronder gaan we in op een aantal interessante details betreffende de verschillende soorten dakkapellen en hun voordelen om zo een beter begrip te scheppen van hoe ze ook jouw huis ten goede kunnen komen.

De voordelen van dakkapellen

Dakkapellen brengen een aangename afwisseling op grote dakoppervlakken. Dit maakt ze tevens tot een belangrijk designelement voor de uitstraling van een huis. Voor de bewoners van dit gebouw zijn ze echter veel meer dan dat.

Dakkapellen vergroten immers de beschikbare leefruimte onder het dak. Ze bieden alsmede een verticaal oppervlak voor het installeren van ramen. Op deze manier warmen de kamers veel minder op dan via mogelijk te plaatsen dakramen.

Dakkapellen brengen meer ruimte, licht en daarmee een extra woonkwaliteit naar de bovenste verdieping. Het beste is om ze te bouwen wanneer jij jouw nieuwe huis bouwt. Achteraf plaatsen is natuurlijk ook mogelijk, maar is veelal een stuk duurder.

Bij het plaatsen van een dakkapel moet er naast de kosten voor de dakkapel zelf ook rekening gehouden worden met de kosten voor de professionele aansluiting op de dakopbouw, een optimale isolatie en afdichting.

De belangrijkste voordelen van een dakkapel

Extra woonruimte
Hogere waarde van de woning
Meer zonlicht en een betere ventilatie
Optisch ontwerpelement
Professionele isolatie
alles over dakkapellen

De nadelen van dakkapellen

Als jij graag dakkapellen wilt installeren dan is dit veelal geen doe-het-zelf project. Je moet hier in de meeste gevallen een professional voor inhuren om jou hierbij te helpen, want de plaatsing ervan kan gevaarlijk zijn. Dit aangezien de installatie in een beperkte ruimte op hoogte zal plaatsvinden.

Er is ook een verhoogd risico op lekkage. Want het hebben van extra uitbreidingen van jouw huis betekent een verhoogd risico op schade. Plus er is eveneens frequenter onderhoud nodig. Het uitstekende ontwerp van de gebruikte ramen geeft ze een hogere blootstelling aan de weerselementen. Zeker als ze verwaarloosd worden, kunnen er zich heel gemakkelijk structurele problemen ontwikkelen. Luchtlekkage en infiltratie van vocht zullen dan al vlot het gevolg zijn.

Dakkapellen, met de daarbij behorende ramen, die in een beroerde conditie zijn kunnen bovendien tot hogere energiekosten leiden. En aangezien deze ramen zich in de meeste gevallen op de bovenste verdieping van een huis bevinden, is het vrij gemakkelijk om hun zorg te vergeten.

Is er wel of niet een bouwvergunning nodig?

 

Je hebt soms een bouwvergunning nodig om achteraf een dakkapel te mogen plaatsen. Aan de achterzijde en zijkant van een woning kun je veelal vergunningsvrij een dakkapel plaatsen.

 

Ligt deze zijkant van jouw woning echter direct aan een openbaar toegankelijk gebied, dan heb je wel degelijk eerst een vergunning nodig.

 

Een vergunningsvrije dakkapel moet daarbij evenzo aan bepaalde eisen voldoen. Een dakkapel met een plat dak mag bijvoorbeeld een maximale hoogte van 1.75 meter hebben. Plus de plaatsing ervan moet minimaal 0.5 meter vanaf de zij-, onder- en bovenkant van het dak zijn.

 

Staat jouw woning daarnaast in een zogenaamd welstandsgebied, dan heb je in de meeste gevallen eveneens een vergunning van de gemeente nodig.

Dakkapellen en hun functie in de zolder uitbreidingen

Zoals reeds in de inleiding vermeld is, is een dakkapel zowel een functionele als visuele verrijking voor het totaalbeeld van een woning. Je hebt veel speelruimte bij het ontwerpen van een dakkapel, aangezien dakkapellen constructief gezien zo groot kunnen zijn als de bouwconstructie dit toelaat.

Deze dakopbouw wordt enkel in de hoogte door de wettelijk voorgeschreven nokhoogte beperkt. De maximale dakkapel breedte wordt daarnaast veelal enkel door de montagemogelijkheid in de dakopbouw beperkt.

De verschillende dakkapel vormen en hun voor- en nadelen

Dakkapellen zijn er in diverse vormen verkrijgbaar. Ze zijn hierbij in platte, puntige, hoekige en ronde dakkapellen onder te verdelen. Binnen deze categorieën zijn er bovendien verschillende soorten dakkapellen. We vertellen jou hier iets meer over de vier populairste uitvoeringen.

alles over dakkapellen

Een dakkapel met een plat dak - een eenvoudige en goedkope constructie

De dakkapel met een plat dak is één van de voordeligste opties wanneer jij voor een dakkapel kiest. Met zo’n type dakkapel plaats je namelijk een bijzonder voordelige dakkapel tegen de kosten die veelal ver onder de kosten van de andere mogelijke dakkapellen liggen.

Het bijna horizontale dak helt hierbij maximaal vijf graden. Dakkapellen met een plat dak hebben niet alleen een eenvoudige constructie, maar zijn tevens eenvoudig te installeren en bieden een ideale oplossing voor de goedkope plaatsing van meerdere dakkapellen. Ze vereisen daarentegen wel een zorgvuldig geconstrueerd plat dak voor een betrouwbare afdichting.

Een dakkapel met puntdak - eenvoudig en elegant

Dit type dakkapel is ook erg populair, maar is pas geschikt vanaf een dakhelling van ongeveer 30 graden.
Het kleine zadeldak of puntdak van zo’n dakkapel torent hoog boven het rechthoekige raamfront uit, waarvan de nok in een rechte lijn naar de daknok loopt.

Ze zien er eenvoudig plus elegant uit, en dankzij de eenvoudige opbouw van dit type dakkapel zijn de kosten toch nog laag. Ze hebben in de meeste gevallen wel een vergunning nodig.

Een dakkapel met schuin dak - simpel en populair

Een dakkapel met een schuin dak is één van de oudste en populairste dakkapel vormen. Het is niet alleen een vrij eenvoudige vorm, maar je ziet het zowel op oude, historische gebouwen als op de modernere huizen. Het wordt soms zelfs ‘de moeder van alle dakkapellen’ genoemd.

Dankzij de vorm van dit type dakkapel heb je de keuze uit een royale raampui. Het heeft echter redelijk wat ruimte nodig en is daarom niet voor de kleinere daken geschikt.

Een driehoekig dakkapel - voor extra lichtinval

Driehoekige dakkapellen worden ook wel punt dakkapellen genoemd. Hoewel dit type dakkapel voor een extra lichtinval zorgt, biedt het qua ruimtewinst maar een klein voordeel.

Maar als decoratieve designelementen voor kamers waarin een gezellige nis in de dakkapel gewenst is, is deze kleine dakkapel zeker perfect te noemen. De kosten van dit type dakkapel zijn ook laag en liggen, zeker bij de prefab producten, ver onder de prijzen van de op maat gemaakte dakkapellen.

Voor een kunststof of houten dakkapel kiezen

De woningeigenaren van tegenwoordig kiezen steeds vaker voor een kunststof dakkapel. Zo’n dakkapel biedt namelijk veel voordelen. Het heeft niet alleen weinig onderhoud nodig maar gaat alsook tot wel 50 jaar mee. Er zijn bovendien veel motieven en tinten mogelijk.

De kunststof dakkapellen zijn, ondanks hun duurdere aanschafprijs, vandaag de dag dan ook de meest verkochte dakkapellen.

Houten dakkapellen hebben daarentegen een meer natuurlijke en authentieke uitstraling. En als deze van meranti hardhout gemaakt zijn, gaan deze ook heel lang mee. Zorg er zonder meer voor dat als je voor een meranti houten dakkapel gaat, dat deze wel over het FSC-keurmerk beschikt. Het gebruikte hout komt in dit geval uit verantwoord beheerde bossen.

Een ander voordeel van een houten dakkapel is, dat deze simpel in een ander kleurtje te schilderen is.
Plus bij een mogelijke beschadiging is een houten uitvoering ook makkelijk bij te werken.

Wat kost een dakkapel?

Er zijn verschillende factoren van invloed op de kosten van een dakkapel.

Een vakkundig door een bouwbedrijf vervaardigde dakkapel is natuurlijk duurder dan een prefab versie. De gebruikte vorm en afmetingen zijn evenzo behoorlijk van invloed op de kosten van de installatiewerkzaamheden.

Maar niet alleen de dakkapel zorgt voor kosten. Want als de huiseigenaar de dakkapel goed laat isoleren, dan kost dit wel wat meer. Hij of zij kan hier op de lange termijn gelukkig wel kosten mee besparen.

Voor alle afzonderlijke items op de bouw- en materiaalnota loont het eveneens de moeite om zeker de prijzen van enkele aannemers te vergelijken door separate kostenramingen te verkrijgen. Dit geldt zowel voor het materiaal als voor het plaatsen.

Wat mag een dakkapel kosten?

Afhankelijk van het type dakkapel en de gebruikte maatvoering kost dit veelal tussen de vijf en tienduizend euro. Een prefab dakkapel is absoluut de goedkoopste optie, want handgemaakte dakkapellen kosten een stuk meer.

Om hun investeringen zo laag mogelijk te kunnen houden, zou elke huiseigenaar eerst gedetailleerd advies in moeten winnen alvorens het bouwen ervan te plannen. Want enkel die individuen die vooraf goed over alles geïnformeerd zijn, kunnen hun bouwproject op een optimaal kostenefficiënte manier uit (laten) voeren.

We zijn ook uitgebreid stilgestaan bij de kosten rondom een dakkapel. Klik op onze Visit W3Schools om hier meer over te lezen.

Achteraf dakkapellen plaatsen

Wie op een later tijdstip de zolder van hun woning laat uitbreiden, kan toch nog eenvoudig dakkapellen integreren. Op deze manier krijgt de eigenaar zowel een visuele upgrade van het design van zijn of haar woning, als een fijne directe natuurlijke verlichting in de kamers onder dit dak.

Hoewel een dakkapel veel minder voordelig is dan een standaard dakraam of -venster, wint deze leefruimte zeker aan comfort en sfeer.

Dakkapellen vereisen soms een vergunning, waarbij de vereisten per gemeente kunnen verschillen. 

alles over dakkapellen

Huiseigenaren moeten bij twijfels dus zeker vóór het plannen van het plaatsen van een dakkapel even met de verantwoordelijke bouwautoriteit contact opnemen.

Voor de installatie zelf zijn in de meeste gevallen specialisten nodig. Een ervaren doe-het-zelver kan in principe ook zelf een eenvoudige dakkapel plaatsen. Maar als het gaat om het isoleren en luchtdicht maken van de dakkapel is uiteraard de juiste knowhow vereist. De installatie van sommige ingewikkelde dakkapellen moeten eigenlijk altijd door de handen van experts worden gedaan.

Het isoleren van dakkapellen - hier moet je rekening mee houden

Of het nou om nieuwbouw of een renovatie gaat, een dakkapel moet altijd goed geïsoleerd worden. Het gaat per slot van rekening om het creëren van een prettige leefomgeving. Want vooral direct onder het dak kunnen de kamers in de zomer flink benauwd worden of ‘s winters behoorlijk gemakkelijk afkoelen.

Bij de planning moet natuurlijk ook met de energie-efficiëntie en verwarmingskosten rekening gehouden worden. Het vermijden van koudebruggen en een adequate bescherming tegen vocht zijn andere grote uitdagingen bij het isoleren van dakkapellen.

Een vakman is in dit geval het juiste aanspreekpunt voor zo’n naadloze isolatie. Prefab dakkapellen worden in de meeste gevallen al volledig geïsoleerd en bekleed geleverd. Het meest delicate aspect van een correcte dakmontage blijft te allen tijde de dampremmende laag. Want als deze niet correct geïmplementeerd wordt, dan bestaat er het risico op een structurele schade door vocht.

Het isoleren van dakkapellen - hier moet je rekening mee houden

De kosten voor het achteraf plaatsen van een dakkapel op jouw dak kunnen onder bepaalde voorwaarden verlaagd worden. Je kunt soms namelijk een subsidie krijgen als jij tegelijkertijd de dakisolatie van je woning vernieuwd. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een zonnesysteem op het dak, waarvoor men soms ook subsidie kan krijgen.

Dit verlaagt zo niet alleen de installatiekosten van de dakkapel, maar jij kunt zo dankzij een betere energie-efficiëntie ook op de lange termijn prettig geld besparen.

Als jij graag voor een gemeentelijke subsidie in aanmerking wilt komen, dan moet je zeker aan kunnen tonen dat jij je huis energiebesparender gaat maken. Als jij jouw dakkapel hierbij goed laat isoleren en deze tevens met hoogrendementsglas laat uitvoeren, dan kan het zijn dat jouw gemeente hier een subsidiebedrag voor beschikbaar heeft.

Op een landelijk niveau bestaat er eveneens een subsidie energiebesparing voor woningeigenaren. Hier kom je echter enkel voor in aanmerking als jij twee of meer energiebesparende maatregelen toepast.

Deze subsidie kan in sommige gevallen tot maar liefst 20 procent van alle kosten oplopen, dus dit kan hierdoor zeker een heel interessant geldbedrag opleveren.

Zijn dakkapellen de moeite waard om te plaatsen?

Het installeren van dakkapellen of elke andere vorm van renovatie kan soms kostbaar zijn. Maar het plaatsen van dakkapellen kan een uitstekende en snelle manier zijn om de hoeveelheid ruimte en vierkante meters van jouw huis te vergroten.

Dakkapellen zijn de beste oplossing voor als jij graag wat meer ruimte en natuurlijk licht aan een donkere zolderkamer wilt toevoegen. Of voor als jij de waarde van jouw huis aangenaam wilt verhogen.

Maar voordat jij in dakkapellen gaat investeren, moet je er uiteraard wel voor zorgen dat jij over een soms verplichte bouwvergunning beschikt en een ervaren vakman inhuurt om ze te laten installeren. Wilt u bijvoorbeeld in Tilburg een dakkapel plaatsen? Klik dan op ons artikel dakkapel Tilburg om hier meer over te lezen, en over de kosten kunt terecht op onze blog post rondom kosten dakkapellen.

VIND HIER ANTWOORD OP UW VRAGEN

FAQ - Meest gestelde vragen

Een goedkoop dakkapel plaatsen doet u uiteraard via Benelux Dakkapellen Tilburg. Maar als u ook daadwerkelijk de goedkoopste dakkapel wenst, dan zijn er allerlei factoren waar u op moet letten.

Factoren die de prijs van een dakkapel bepalen

Dit zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden die cruciaal zijn voor de prijs van een dakkapel. Het maakt hier niet direct uit of het nu om een ​​prefab dakkapel gaat of een op maat gebouwde constructie.

 • De afmetingen van de dakkapel
 • De vorm van een dakkapel
 • De kosten van de installatie
 • De uitvoering van de dakkapel en haar kozijnen met ramen

Prefab versus op maat gemaakte dakkapellen

Bij de prefab dakkapellen speelt natuurlijk de afmeting van de dakkapel een belangrijke rol in de prijs. In de regel is de hoogte van de dakkapel veel belangrijker dan de breedte. U kunt er ook van uitgaan dat de kosten van een op maat gemaakte dakkapel twee tot drie keer hoger is dan die van een prefab dakkapel.

De prijsfactoren die door de ramen bepaald worden

De ramen van de dakkapel bieden in de regel ook veel ruimte voor prijsverschillen. Afhankelijk van het type raam en het ontwerp zijn de prijzen natuurlijk verschillend. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 • De raamvorm en raamindeling
 • Het openingsmechanisme
 • De warmtedoorgangscoëfficiënt van de beglazing (de U-waarde)
 • Optionele accessoires zoals rolluiken of een geïntegreerde zonwering

De prijsfactoren die door de zijwanden bepaald worden

Daarnaast zijn er ook kostenverschillen bij dakkapellen door het type uitvoering van de zijwanden. Dit is immers afhankelijk van:

 • Het gebruikte materiaal
 • De thermische isolatie
 • De binnenbekleding

Het bouwproject zal ook duurder worden als u niet alleen de voorkant van ramen voorziet, maar ook de zijwanden.

Daarnaast kunnen ook de aansluitmogelijkheden op het dak verschillend zijn. Indien er bijvoorbeeld (extra) dakgoten nodig zijn, dan zal dit de kosten zeker beïnvloeden.

Welke andere factoren zijn van invloed op de kosten?

Het dak van de dakkapel

U dient het dakoppervlak van de dakkapel uiteraard met dezelfde dakpannen bedekken als de rest van het dak. Hierdoor ontstaat immers een uniform totaalbeeld. Een uitzondering hiervan is de dakkapel met plat dak, want hier wordt dakleer op aangebracht.

Een bouwvergunning

Om een ​​dakkapel te mogen plaatsen moet er soms een bouwvergunning bij de verantwoordelijke bouwautoriteit in uw gemeente worden aangevraagd. In de regel neemt de uitvoerende aannemer deze taak op zich.

Extra thermische isolatie

En als er meer thermische isolatie nodig is, omdat de ruimte bijvoorbeeld als slaapkamer wordt gebruikt, ook dan moet u ook rekening houden met een stijging van de totale kosten. Iets wat soms gunstig kan zijn, omdat een subsidie voor een dakkapel enkel wordt toegekend als de aanpassing van de woning tot meer duurzaamheid leidt.

Een mogelijke subsidie

Een dakkapel van Benelux Dakkapellen Tilburg is een duurzame aanpassing aan uw huis. Dus als u de plaatsing van een goedkoop dakkapel met de isolatie van de rest van het dak laat samenvallen, dan komt u wellicht voor een kostenbesparende subsidie in aanmerking.

Waarom niet zelf een dakkapel plaatsen

Het is in principe niet aan te raden om zelf een dakkapel te plaatsen. De installatie en dakaansluiting dient zeker door vakmensen zoals die van Benelux Dakkapellen Tilburg uitgevoerd worden, zodat de constructie veilig is.

Doe een online schatting en vraag een offerte aan

Als u echt geld wilt besparen, kies dan voor een goedkope prefab dakkapel. En als u graag een prijsindicatie wenst wat de goedkoopste dakkapel bij Benelux Dakkapellen Tilburg zal kosten, klik dan hier om een idee te krijgen wat een dakkapel ongeveer kost. Een offerte aanvraag zal uiteraard een veel duidelijker prijsplaatje opleveren.

Dakkapellen zijn een geweldige manier om licht en lucht in een zolderruimte te brengen. Hoewel ze een iets lagere lichtinval hebben in vergelijking met dakramen, bieden ze in veel gevallen wel een aangename ruimtewinst op de verbouwde zolder.

Wilt u graag meer over de dakkapellen weten, dan zal onze alles over dakkapellen webpagina u veel nuttige informatie verschaffen.

Het gaat meestal om het plaatsen van prefab dakkapellen

De meeste dakkapellen van Benelux Dakkapellen Tilburg worden als een geprefabriceerde dakkapellen geïnstalleerd. Dit kan in verschillende vormen. Afhankelijk van de vorm van de dakkapel is niet alleen de lichtinval, maar ook de prijs heel anders.

Naast de prefab dakkapellen kunnen er uiteraard ook op maat gemaakte dakkapellen geplaatst worden. De kosten van zo’n speciale dakkapel kunnen vaak twee tot drie keer hoger zijn als een geprefabriceerde dakkapel.

Wat de hoogte van kunststof dakkapel prijzen bepaalt

De afmeting en vorm

De afmetingen van de dakkapel spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke prijs van een dakkapel, waarbij de dakkapel hoogte vaak nog belangrijker is dan de dakkapel breedte. Daarnaast speelt de vorm van de dakkapel natuurlijk ook een niet onbelangrijke rol in de samenstelling van de prijs.

De mogelijkheid van een dubbele dakkapel

In de praktijk zijn de gewenste lichtinval en ruimtewinst bijna altijd bepalend voor de afmeting van de door Benelux Dakkapellen Tilburg te plaatsen dakkapel. Een dubbele dakkapel is in dit geval ook altijd een interessante optie om te overwegen. U kunt zelf alle voordelen van een dubbele dakkapel op deze webpagina ontdekken.

De ramen die erin geplaatst worden

Er moet daarnaast ook met de verschillende soorten ramen die in dakkapellen worden gebruikt rekening worden gehouden. Het gaat hier om de U-waarde van de te plaatsen ramen, of het vaste ramen of draai-kiep ramen zijn, en of er extra glaslatten geplaatst moeten worden.

Verder zal de gewenste kleur van de kozijnen ook bepalend zijn. Crème en wit zijn in dit geval onze standaard kleuren. Tegen een kleine meerprijs zijn er soms ook allerlei andere interessante RAL kleuren mogelijk.

De mogelijkheid van rolluiken

En net als bij dakramen kan ook op de dakkapel rolluiken gemonteerd worden. Deze zullen het hele jaar door isoleren en ook extra privacy aan een ruimte toevoegen.

De afwerking van het dak van de dakkapel

Als laatste dient het dak van de dakkapel met dezelfde dakpannen als de rest van het dak bedekt worden. Of er zal in het geval van een plat dak dakleer aangebracht worden. Dienovereenkomstig kunnen de kosten voor het afdekken van een dakkapel variëren, afhankelijk van de bestaande dakbedekking.

De aansluiting van de bestelde dakkapel op het dak vindt vakkundig via Benelux Dakkapellen Tilburg plaats om zo een optimale waterafvoer te waarborgen.

Een op maat gemaakte prijsindicatie

Wilt u graag een betere indicatie krijgen wat een dakkapel bij Benelux Dakkapellen Tilburg kost, klik dan hier om een op maat gemaakte prijsindicatie samen te stellen.

Via Benelux Dakkapellen Tilburg een groot dakkapel laten plaatsen is heel fijn. Het creëert immers niet alleen veel meer woonkwaliteit op uw zolder, maar het zal ook letterlijk een visueel hoogtepunt op uw dak leveren. Meer algemene informatie over dakkapellen is hier te vinden.

Meer ruimte, meer licht en een betere luchtcirculatie

Een groot dakkapel plaatsen levert niet alleen een architectonische meerwaarde op. Het zal ook een behoorlijk positief effect op het welzijn hebben terwijl het meer ruimte, meer licht en een betere luchtcirculatie in uw huis levert.

Het vergroot de leefruimte en biedt tegelijkertijd meer ruimte voor horizontale kozijnen, die de binnenruimte minder snel opwarmen dan de klassieke schuine dakramen. De extra ventilatiemogelijkheden zorgen zonder meer voor een beter leefklimaat.

Een grote op maat gemaakte of prefab dakkapel

Als u zeer speciale eisen aan uw dakkapel heeft, dan zult u ondanks de hogere kosten vrijwel zeker voor een op maat gemaakte dakkapel kiezen. Deze dakkapel wordt dan ter plaatse gemaakt.

De prefab dakkapellen zijn daarentegen kant-en-klare componenten, ofwel direct klaar om op uw dak geplaatst te worden. Bij het plaatsen van een groot dakkapel hoort soms ook de aanvraag van vergunningen. De installatie van een groot prefab dakkapel vindt in de meeste gevallen binnen één dag plaats.

Wilt u graag een idee krijgen wat een groot dakkapel plaatsen kost, ga dan naar onze dakkapel kosten-berekenen webpagina om zo een schatting te ontvangen.

Houd rekening met de bestaande constructie van uw woning

Maar let op! De maat en vorm van een dakkapel zijn altijd nauw verwant aan het bestaande dak. De constructie van uw woning en de afmetingen van uw bestaande dak geven immers de maximale waarden aan, die u vervolgens dienovereenkomstig kunt gebruiken.

Let bij het kiezen van uw dakkapel bij Benelux Dakkapellen Tilburg ook altijd op de algehele indruk van de woning. Een hele grote dakkapel kan uw huis al snel topzwaar laten lijken. In sommige gevallen zijn meerdere kleine dakkapellen op het dak een betere keuze.

Stem bovendien de kozijnen en de rest van de vormgeving van een groot dakkapel op de rest van het pand af en creëer zo een harmonieuze totaalindruk.

Een dubbele of meerlaagse dakkapel

Er bestaan als opties van een grote dakkapel ook de mogelijkheid van een dubbele dakkapel, en zelfs de keuze voor een dakkapel met meerdere verdiepingen. Een dergelijke meerlaagse dakkapel wordt doorgaans over twee verdiepingen opgebouwd en wordt optisch aan de bestaande dakvorm aangepast.

Architectonisch gezien bestaan er geen grenzen aan dit type dakkapel, maar de verhoudingen van het dak en de dakkapel met meerdere verdiepingen moeten absoluut consistent zijn. Voor een meerlaagse dakkapel is de aanwezigheid van voldoende dakoppervlak natuurlijk een constructieve vereiste.

Het mooiste van dit alles is dat een meerlaagse dakkapel soms ook als een prefab dakkapel geleverd kan worden, die binnen een dag geplaatst kan worden!

Als u dakkapel specialisten nodig hebt om vakkundig een nieuwe dakkapel te laten plaatsen, dan bent u bij Benelux Dakkapellen Tilburg natuurlijk op het juiste adres.

Een dakkapel biedt veel voordelen. Het levert niet alleen meer licht en een betere ventilatie, maar een dakkapel verfraait ook de buitenkant van uw woning. Een dakkapel biedt niet alleen buiten allerlei positieve effecten, maar doet dit ook binnen door vooral extra leefruimte te creëren.

Als u graag nog wat meer nuttige informatie over dakkapellen wilt lezen, bezoek dan onze alles over dakkapellen webpagina.

dakkapel specialisten1
dakkapel specialisten1

Waarom u dakkapel specialisten nodig heeft

Als u erover nadenkt zelf een dakkapel te bouwen en/of te plaatsen, dan kunnen we melden dat zelfs de ervaren doe-het-zelver er maar beter met zijn of haar handen van af kan blijven. Er zijn hier absoluut dakkapel specialisten voor nodig. Want het werken op het dak is zeker niet voor amateurs, het is daarvoor te gevaarlijk!

Een dakkapel plaatsen is een complexe klus

Door middel van een dakkapel de dakopbouw aanpassen is behoorlijk complex. Want de constructie van het dak wordt er per slot van rekening door aangetast. Dit geldt ook voor de dichtheid van de dakpannen. Er mogen ook zeker geen koudebruggen zijn en de dakkapel heeft natuurlijk ook een geschikte thermische isolatie nodig.

Met name bij oudere woningen is het niet zeker of de draagconstructie van het dak het zal houden. Daarom moeten de dakkapel specialisten eerst de staat van de spanten controleren. Soms kunt u uw droom dan enkel realiseren als uw dak verstevigd is. Dit is zeker iets dat alleen door dakkapel specialisten uitgevoerd kan worden.

Een onzorgvuldige installatie zorgt voor een aanzienlijke schade

Kleine constructiefouten veroorzaken immers al snel een aanzienlijke schade en zullen veelal hoge herstelkosten met zich meebrengen. Als u graag geld wilt besparen, dan bent u veel beter af met de plaatsing van een prefab dakkapel via Benelux Dakkapellen Tilburg, dan met een gedoemd doe-het-zelf project.

Benelux Dakkapellen Tilburg heeft de juiste kennis

Benelux Dakkapellen Tilburg heeft de juiste specialistische kennis over de constructie en statica van alle woningtypes in huis en kunnen zo ook passende vervangende constructies installeren om de veiligheid in een woning te waarborgen.

Sterker nog, met een professionele planning kan Benelux Dakkapellen Tilburg op praktisch elke woning een individueel passende dakkapel bouwen. Het ervaren dakkapel specialisten team houdt hierbij rekening met belangrijke aspecten zoals de statica van het huis. Ook zorgen de specialisten dan voor een optimale isolatie van de dakkapel.

De prefab dakkapellen van Benelux Dakkapellen Tilburg geven ook uw woning meer licht en lucht om in te wonen. We weten allemaal wel van de positieve effecten van natuurlijk daglicht en frisse lucht op onze gezondheid.

Toch brengen de meeste mensen steeds meer tijd binnenshuis door. Dit is vrij eenvoudig te veranderen. Bijvoorbeeld via een verbouwing in uw huis. In veel woningen bevinden zich immers ongebruikte woonruimtes onder het dak, die door hun hoogte veel daglicht en frisse lucht aan kunnen bieden.

Verander de donkere zolder in een lichtovergoten plek

Met het plaatsen van een prefab dakkapel van Benelux Dakkapellen Tilburg wordt uw donkere zolder in slechts één dag tot een nieuwe, lichtovergoten plek omgetoverd. En in tegenstelling tot een standaard horizontaal dakraam vergroot een dakkapel direct de bruikbare oppervlakte op de zolder om zo een vergrote leefruimte te creëren.

Andere pluspunten van een prefab dakkapel zijn de verfraaiing van het dak en een algemene waardering en waardestijging van het gehele pand. Er zijn dus tal van redenen om na te denken over het plaatsen van een prefab dakkapel.

Enkele mogelijke dakkapellen uitvoeringen

En zijn allerlei dakkapel voorbeelden die als een ruimtewonder en lichtbrenger aangemerkt kunnen worden. Ze zijn er in diverse vormen verkrijgbaar. U kunt ze onder meer in platte, puntige, hoekige en ronde dakkapellen onderverdelen. Maar ook binnen deze categorieën zijn er nog verschillende soorten dakkapellen. Dit zijn de vier populairste uitvoeringen:

 • Een dakkapel met een plat dak. Dit is een goedkope en eenvoudige constructie
 • Een dakkapel voorzien van een puntdak. Deze zijn eenvoudig en elegant qua vormgeving
 • Een dakkapel met een schuin dak. Het is simpel en behoorlijk populair
 • Een driehoekige dakkapel. Deze constructie zorgt voor extra lichtinval

Meer informatie over deze dakkapellen is op de alles over dakkapellen webpagina terug te vinden.

De prefab dakkapellen met platte daken zijn het populairst

Vooral de prefab dakkapellen met platte daken worden veel toegepast. Dakkapellen met een plat dak zijn ideaal voor zacht hellende daken, omdat ze indruk maken door hun eenvoudige elegantie. De dakkapellen met een plat dak zijn daarnaast ook prima geschikt voor de klassieke dakvormen. Bovenal zorgen dakkapellen met een plat dak voor een grote ruimtewinst.

De mogelijkheid van meerlaagse dakkapellen

Benelux Dakkapellen Tilburg is niet zomaar een dakkapellen specialist, want wij kunnen ook heel speciale meerlaagse dakkapellen leveren, die bij de verticale gevel van een gebouw direct in een gevelvlak overgaan. De dakkapel rust hierbij op de dragende buitengevel en door het grote volume van een meerlaagse dakkapel ontstaat dan een veel groter secundair dak.

Of een unieke dakkapel met een eigen balkon

Een andere interessante mogelijkheid of woonwens is een dakkapel met een eigen balkon te combineren. Het verlangen naar extra leefruimte wordt zo heel prachtig met de droom van een balkon gecombineerd. Iets dat tot meer verblijf in de frisse lucht uitnodigt.

De aanwezigheid van voldoende dakoppervlak is natuurlijk een bouwkundige vereiste. Evenals de vergunning om dit mogelijk te maken. Maar de ruimte die met een dakkapel met balkon gewonnen wordt is enorm. En op deze manier wordt de hele zolder behoorlijk met natuurlijk licht overspoeld. Bovendien zal de hele woning zo flink in waarde opgewaardeerd worden.

Meer ruimte op zolder?

Meer ruimte op zolder voor een extra slaapkamer? Of wilt u een kantoor om effectiever te kunnen thuiswerken?

Hoe dan ook, met een dakkapel krijgt u meer ruimte en licht op zolder en daardoor meer woongenot. Daarnaast is het een investering in uw woning, want een dakkapel betaalt zichzelf terug
Wat kost een dakkapel
Zelf een prijs berekenen. Gratis, vrijblijvend en anoniem 
Copyright © 2022 Benelux Dakkapellen Tilburg
Webdesign door SpijkerslagDashboard
pie-chartselectexit-uplayers